Thomas Hartman

Höginkomsttagare som Per Westerberg ska betala mer skatt

SKATT | Uppenbarligen är moderaterna stolta över att ha en regering som genomfört enorma skattesänkningar för höginkomsttagarna. Jag läser om Per Westerberg som fått skatten sänkt med 150 000 kr per månad. Uppenbarligen är moderaterna stolta över att ha en regering som lånar till finansierade skattesänkningar.

Det är dags att varsla högerregeringen.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Less

    I dessa tuffa tider när många, inkl jag har svårt att få ett riktigt jobb så har jag råd att leva pga moderaternas skattesänkning. Vad händer om Måna kommer in som stadsminister, blir det sociala för att jag ska klara mig eller kan ni hålla ner skattesänkningarna för oss som har lite pengar.

    Börja bara inte tjabbla om att jag ska få ett jobb, det vet man aldrig.

  2. TC

    Platt skatt vore mest rättvis för 40 procent av 800 000 är ju mer inbetalat i skatt än 40 procent av 100 000. Förmögenhetsskatten är en straffskatt mot dem som är flitiga o sparsamma, o fastighetsskatten är absurd eftersom det är först när fastigheten säljs som det finns några pengar att beskatta oavsett hur dyr o lyxig fastigheten än är.
    S vill höja taken men inte golven i a-kassan o i Umeå sänks ju socalbidragen då hyreskostnaderna inte längre betalas mer än upp till 4500 för ensamstående.
    Studenter är den enda grupp i samhället som förväntas ta ett lån för att kunna betala mat o hyra varje månad. Det finns mer än tillräckligt många utbildningsplatser men alltför får har råd att välja att studera istället för att leva på a-kassa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.