Thomas Hartman

Köp tid med Reinfeldt…

När kommer Reinfeldt att granskas?

Två exempel på saker som borde sättas under lupp av media.

1) Pengarullningen i partiet: man får träffa Reinfeldt personligen och påverka politiken om man donerar över en miljon kronor. Allt sköts via stiftelsen ’Tornet’. Där kan man köpa tid och uppmärksamhet, allt är diskret och det redovisas inte. En annan variant är att du köper en annons i M-tidningen Medborgaren till överpris.

2) Pengarullningen i familjekommunen Täby: där har Fredrik, Filippa och Bruno styrt utan att behöva ta hänsyn till andra partier. Då kan vi förmoda att politiken avspeglar vad moderaterna vill utan störande inslag av andra partier eftersom (m) har egen majoritet i Täby.

Det som hänt är att all valfrihet är borta; man kan endast välja på de privata alternativ som styrs av partiets utvalda.

Som jag har berättat tidigare på bloggen har man sålt ut verksamhet till kompispriser. En skola såldes till Reinfeldts moderata kampanjledare och goda vän till underpris (olagligt enligt domstol). Nu sitter kommunen dessutom fast med ett avtal som är dyrare än det varit innan privatiseringen.

En artikel om de olagliga utförsäljningarna i Täby hittar du på SvD.se.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Thomas Hartman

    Japp, det verkar vara full panik i Täby eftersom moderaterna säljer skolor till underpris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.