Thomas Hartman

Det gäller nog inte alla…

Statsminister Fredrik Reinfeldt ser inget som helst utrymme för nya reformer i höstens budget. Det sade han vid en pressträff på förmiddagen. Han sade också att de flesta svenskar kommer att få det värre.

Det gäller knappast höginkomsttagarna som säkert kommer att gödas ytterligare av moderaterna.

THOMAS HARTMAN

PS för övrigt ser jag att piratjägaradvokaten Monique Wadsted, som företrädde de amerikanska filmbolagen i Pirate Bay-rättegången säger att hon skulle vilja vara med i Grannfejden som tvistlösare.

Låter inte som någon bra idé om inte TV-ledningen vill att bytvisterna ska urarta till världskrig.

3 kommentarer

 1. Thomas Hartman

  Bra att du påminner mig. Fredrik Lundberg har fått 120 000 i skattesänkningar bara på grund av fastighetsskatten.

 2. TC

  Fastighetsskatten är totalabsurd eftersom den tas ut på pengar som inte existerar i verkligheten, det är först när fastigheten säljs som det finns några pengar att beskatta och detta oavsett hur dyr och lyxig fastigheten än är. Detta är ännu en i mängden av absurda skatter som socialdemokratin infört i Sverige men som de flesta svenskar vill avskaffa. Förmögenhetsskatten är en annan absurd skatt som är en straffskatt mot dem som varit alltför flitiga och sparsamma, vilket lett till en massiv skatteplanering i Sverige så denna skatt skrämde mer pengar ut ur landet än den tog in till statskassan.
  Socialdemokraternas egna LO har ju varit med och med sina signaturer i mängder av bolagsstyrelser suttit och personligen sett till att höginkomsttagarna göts ännu mer.
  Du får det att låta som om höginkomsttagare är några giriga ondskefulla monster, inte undra på att Umeå är en låginkomsttagarstad för alla med lite högre inkomster drivs väl effektivt härifrån.
  Jag anser att hela bidragssystemet och skattesystemet måste totalreformeras för det fungerar inte bra idag. Ett sätt att verkligen värna de med de lägsta inkomsterna vore att införa en platt skatt men då även låta de första 8000, nivån kan diskuteras, kronor som intjänas före skatt varje månad vara helt skattebefriade för ALLA medan inkomster utöver dessa första 8000 har en platt skatt som kan vara så hög som, men inte högre än, 50 procent.
  Alla som inte kan försörja sig själva, arbetslös sjuka socialbidragstagare…, ska givetvis ges exakt samma försörjningsersättning från samhället, med en behovsprövad tilläggsersättning utöver det gemensamma grundbeloppet. De som vill ha en inkomstbortfallsersättning får ordna det via sina fackförbund men de ska då givetvis betala för denna via inbetalningskort medan staten, skatteverket, inte ska ha något med denna att göra.
  Istället för att höja taken i a-kassan så borde sossarna prioritera att höja golven, socialbidragen, för de som har det allra fattigast i Sverige.

  Jag måste dock berömma dig för att du faktiskt läser kommentarerna, något som jag tvivlar på att exempelvis Holmlund gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.