Thomas Hartman

Högern förnedrar interna kritiker

NÄR MAKTEN GÅR FÖRE VÄRDERINGARNA | Jag har träffat flera centerpartister, genuint förankrade i centerpartiet som under lång tid våndats och djupt ogillar Maud Olofssons och alliansens politik.

Men kritik är inte populärt inom alliansen.

När Börje Hörnlund vågar ta bladet från munnen och ger öppen kritik i media (vilket är mycket ovanligt) så går både centerpolitiker och moderater till pinsamma angrepp på honom. Angreppen är dessutom märkligt nog inriktade på hans person. Han betecknas som en föredetting som ska skaffa sig ett liv.

Man kan också se det som att han är oberoende av partiledningens gillande och inte behöver slicka deras r*v för att få uppdrag. Från den trygga positionen kan han säga vad han tycker och tänker.

Det borde respekteras.

Men det är inget respektfyllt klimat som kritiker inom alliansen har att jobba i. Vi har tidigare bland annat i FRA debatten sett hur Reinfelt använt samma maktfullkomliga stil. Kritikerna ska tystas till varje pris. Han skulle tvinga igenom sin politik oavsett vad hederliga integritetsförsvarare i moderaterna och alliansen än gjorde. Partipiskan ven. Riksdagsledamöter berättade hur hot uttdelades på gruppmötena i realiteten riktat rakt mot enskilda personer.

Ju mer kritikerna mosas av desparata lakejer till alliansens partiledningar desto bättre för alla oss som vill se ett alliansfritt Sverige.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.