Thomas Hartman

Riedl daltar med Sverigedemokraterna

Vi har alla ett ansvar att inte dalta med rasisterna.

VÄRDERINGAR | Den gode Riedl skriver om Guantanamobasen och ser det som ett varnande exempel på att vi måste värna vår yttrandefrihet. Han har helt rätt. Jag tillhör en av dem som kritiserat Bush integritetskränkande regim och deras så kallade kamp mot terrorn under lång tid. Men att vi inte ska tortera muslimer är inget argument för att Sverigedemokrater ska in i svenska skolor. Det är ett skenargument från Riedls sida.

Vi ska högakta yttrandefriheten.

Men vi ska också komma ihåg att vi trots detta inte har svängdörrar i skolorna där alla får komma in. På samma sätt släpper vi inte heller in moonrörelsen, al-qaida eller den lokala pedofilringen att bedriva rekryteringsarbete. Vissa saker är olagliga och stoppas av den anledningen. Annat finner vi samhällsomstörtande, vilket föranleder en särskild hantering.

Yttrandefriheten består ändå.

Historieböckerna lär oss att vi måste vara vaksamma mot rasism och främlingfrientlighet. Hitlertyskland är ett sådant tydligt exempel. När ska samhället reagera mot rasisterna? Först när gasugnarna är byggda?

Om Riedl hade varit verksam i Tyskland på den tiden hade han då daltat med rasisterna på samma sätt?

Från vänster har vi gett tydliga besked om att samarbete med SD inte är aktuellt. Moderaterna slirar på den punkten. Det är mycket beklagligt för svensk politik.

THOMAS HARTMAN

5 kommentarer

 1. TC

  Islam tillåts ju komma in på skolorna trots att det är en mer judehatande o rasistisk ideologi än nazismen, o detta visar att det inte går att neka någon sin yttrandefrihet baserat på vad som anses politiskt korrekt just nu. Sd är inte ett obetydligt parti utan de riskerar att komma in i parlamentet o riksdagen så det är extremt viktigt att de själva i debatter tvingas erkänna vilka åsikter de har, för det räcker inte med att andra för fram åsikter som de påstår att Sd har. Sossarnas kollapsade flyktingmottagning i bland annat Rosengård är den direkta orsaken till att Sd idag nar något stöd alls.
  S daltar ännu mer med kommunisterna genom att låta dem bli en del av en S-ledd regering.

 2. TC

  När ska samhället reagera mot islamismen, när Sharialgarna införts i hela världen? Islam är en ideologi som har minst lika hemska åsikter som Sd men trots det så tillåts de sprida sin propaganda på skolorna. Det går inte att begränsa någon grupps yttrandefrihet baserat på vad som är politiskt korrekt just idag, och vi kan ju inte använda oss av odemokratiska åtgärder för att skydda demokratin, och vi kan ju inte begränsa yttrandefriheten med motiveringen att vi värnar samma yttrandefrihet.
  Sd är inte vilket parti som helst utan sossarnas totalhavererade politik gentemot långtidsarbetslösa och socialbidragstagare i invandrartäta getton som bland andra Rosengård är ju den direkta anledningen till att Sd nu riskerar komma in i parlamentet och riksdagen. Sd måste i debatter tvingas själva erkänna sina åsikter, för det räcker inte o har inte samma trovärdighet när andra partier för fram åsikter som DE påstår att Sd har.
  Främlingsfientlighet är inte detsamma som rasism, precis som religionskritik inte heller är rasism eller en sjuklig fobi mot den religionen. Man är inte nizifob ifall man kritiserar nazismen.

 3. Thomas Hartman

  Som jag skriver så är det ingen del av yttrandefriheten. Därför kan skolan stänga dörren för SD. Vilket också fått domstolsstöd.

 4. TC

  Du menar alltså att skolan har rätt att välja vilka partier som ska få vara med i politiska debatter, Anna Sjödin skulle alltså ha kunnat utesluta Centerpartiet om hon velat det utan risk för att det beslutet skulle ha hotat demokratin eller yttrandefriheten?

 5. Leif Berglund

  Och varför läser man aldrig om ”den havererade flyktingpolitiken ” i Dandxeryd, Vellinge etc. Därför att dessa (M)-kommuner vägrar ta emot flyktingar.
  Det är klart att om ett fåtal kommuner (främst (S)-styrda som har kvar allmännyttan) får ta emot merparten av invandrarna samtidigt som olika grupper söker sig till platser där man bor med likasinnade så är risken för ”getton” stor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.