Thomas Hartman

Reinfeldt – vilken schysst kille!

Vem uppfann utanförskapet? Jo, Reinfeldt. Och nu tycks det aldrig ta slut.

UTANFÖRSKAP | Dagens Nyheter hade häromdagen en omfattande artikel om att allt fler tvingas söka socialbidrag. Förändringarna av a-kassan och nya riktlinjer hos Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen gör dessutom att socialkontoren nu allt oftare får besök av grupper som inte tidigare varit aktuella för socialbidrag, enligt DN.

Tapio Salonen, professor i socialt arbete vid Växjö universitet säger i artikeln: "Regeringen har ensidigt inriktat sig på att ställa krav på dem som stått utanför arbetsmarknaden. Det är som om det vore deras personliga egenskaper som är problemet." Salonen pekar också på att bara 55 procent av de arbetslösa idag uppfyller kraven i arbetslöshetsförsäkringen. År 2004 var det ca 70 procent.

Frågar du en moderat om detta skyller han ifrån sig på krisen. Men vem har bett moderaterna använda a-kassan till att sänka skatten för glidarna i Danderyd?

Resultatet av Reinfelds politik mot utanförskap. Mer utanförskap.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Sven

    De är så lätt å klaga på hur andra sköter politiken! Ni socialdemokratiska politiker är specialister på att berätta hur fel andra gör, Ni har ALDRIG nån egen lösning. bara ”Usch å Fy”….Tillför absolut ingenting kreativt.
    Ni Sossar (grov generalisering) har ju alla möjligheter att berätta hur Ni vill göra istället, men i sann Mona Sahlin-anda så klagar Ni bara på andra. Sossarna uppfann ju den ”Svenska avundsjukan”, kanske därför. Ett ”gnällgäng”. Lokalt har Ni ju ett världsmästarämne i L. Holmlund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.