Thomas Hartman

Ett riktigt uselt borgerligt förslag

TYPISK HÖGERPOLITIK. Ett par bekanta till mig som aldrig riktigt kom överens med skolan under unga år säger idag att dom inte hade kunnat läsa på universitet om de inte fått en andra chans att läsa upp sina betyg på komvux. Skolminister Jan Björklund uppskattar tydligen inte detta eftersom han kallar vändpunkten i deras liv för ’ett slöseri med samhällets resurser’.

Jag kan glädja den gode Björklund med att mina bekanta meddelar att de inte längre uppskattar honom heller – så det tycks vara ömsesidigt.

THOMAS HARTMAN

3 kommentarer

  1. Stefan

    …Du minns kanske att dåvarande utbildningsminister Leif Pagrotsky hade samma intentioner i ett förslag som dåvarande (S)-regeringen lade fram under 2006?

    Syftet var då att ”öka rättvisan” eftersom man då fann att ”Det har varit femton gånger vanligare att barn till högre tjänstemän och akademiker höjt betygen till högsta nivå på komvux, än barn från arbetarklassen”. (DN Debatt 2006-06-21)

    Hmmm…..

  2. Thomas Hartman

    Inga förbudsförslag har lagts av socialdemokraterna och hade de gjort det hade jag kritserat detta lika gärna.

  3. Leif Berglund

    hade väl varit att Borg inte kunnat komplettera sina betyg så att han kom in på Handels…
    Det finns många orsaker till att man behöver en andra chans, skoltrötthet, omognad, missbruk eller annan sjukdom, att man inte kommer överens med lärare. Det enda sätt som man skall försvåra /stoppa är taktikläsning dvs att man struntar i ett par ämnen för att sedan läsa in dom på komvux, hur man sen ska kunna göra det vet jag inte men vi har ju en ”sån kompetent” utbildningsminister så det fixar han innan semestern…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.