Thomas Hartman

Gärna låna till inve(s)teringar men inte till sänkta skatter

INFRASTRUKTUR på KONGRESSEN. Jag blev uppringd av en moderat kompis som raljerade över att han sett i media om vår inställning att låna till infrastruktur som Botniabanan.

Jag vet sedan tidigare att han ogillar den satsningen och tycker pengarna gör bättre nytta runt storstaden där flest människor bor. Nu menade han att vi var oansvariga som dessutom vill låna pengar till strategiska infrastrukturprojekt.

Ja, jag tycker det är rimligt att låna pengar för investeringar som dessutom kommer att göra nytta både på kort och lång sikt. Vi behöver en nationell godsstrategi för Sverige och dessa satsningar blir viktiga för hela landet. Dessutom ska väl inte moderaterna säga något om detta.

Jämför med den moderatstyrda högerregeringen som lånar utomlands för att sänka skatten för de rikaste.

THOMAS HARTMAN

Bloggänget är i full fart. Bredvid mig sitter lobbyisten Stefan Wikén med sin nya fina surfbräda, bordet mitt emot bland annat den kluriga Alexandra Einerstam. industrimannen Johan Westerholm fixar kaffe, den nydanande Claes Krantz riggar kameran. Den nykammade Björn Fridén har riggat digitalkanonen och den morgonpigge Peter Högberg sitter försjunken i grubblerier.

En kommentar

  1. Mats Höglund

    Det finns kanske en lösning på bägge problemen, både infrastrukturen och skatten. Ett tips, Federal Reserve Act från 1913, skapade Federal Reserve. Samma år infördes den federala inkomstskatten i USA. Varför samtidigt? Ja, det tål att tänka på. Läs Ellen, läs Oz, läs. Mvh m.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.