Thomas Hartman

Integritet: (s)eger, seger, seger

KONGRESS09. INTEGRITET. Inför kongressen var vi ett antal personer som skrev en motion till partikongressen som en reaktion mot den galopperande utvecklingen av mer integritetskränkande politik.

Sedan kongressen började har förhandlingarna varit stenhårda med partistyrelsen och en kompromiss lanserades. När jag kom in i kongressalen i morse var jag mycket nöjd med kompromissen trots att partistyrelsen fortfarande inte ville bifalla vår motion.

Efter anföranden från Åsa Westlund och Jytte Guteland med flera fick vi igenom andra och tredje att-satsen i motionen.

Socialdemokraterna har nu kongressbeslut på att verka för en översyn av alla de lagar som på något sätt kan kränka individens rätt till skydd för sin integritet och identitet.

Vi vill också verka för ett reformarbete för en mer transparent lagstiftningsprocess. Vi vill revidera IPRED lagen och riva upp FRA. Vi ser med oro på utveckling mot integritetskränkande lagstiftningsförslag.

Jag är imponerad över arbetet som är gjort av partikamrater över hela Sverige. Det känns verkligen att socialdemokratin har gjort en viktig kursändring för framtiden.

Det är såna här dagar jag är riktigt stolt över att vara socialdemokrat. Det finns många att tacka för detta. Inte minst Eva-Lena Jansson, Åsa Westlund och Jytte Guteland.

THOMAS HARTMAN

Läs även: Björn, Eva, Erik Åsa, Johan, Peter och Alexandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.