Thomas Hartman

Kadhammar: Eneroth borde få göra jobbet!

allt är faktiskt sossarnas fel...
Maud förklarar centerpartiets nuvarande ideologiska grund.

INDUSTRIPOLITIK ELLER PAJASKONSTER? Regeringens hantering av SAAB-frågan är överraskande usel. Maud "Allt är faktiskt sossarnas fel" Olofsson har lyckats röra till det mer än vanligt.

Rätt talande kvitto på alliansregeringens ömma tå får vi när vi till och med kan läsa i Aftonbladet hur högerlakejen Peter Kadhammar erkänner att Tomas Eneroth borde få göra jobbet.

Har någon förresten funderat över hur det kan komma sig att vissa högermän (som ska ha så bra uppfostran och vara så belevade) blir så kvalificerat otrevliga när de blir stressade.

Istället för att Kadhammar diskuterar sakfrågan om regeringens passivitet får Eneroth ta emot baktaleri och skitsnack på det personliga planet.

Det är ungefär på samma usla nivå som Anders Sellström brukar göra i Umeås lokalpolitik. Han har också tendensen att falla ner i det retoriska träsket när han blir stressad i diskussionen med politiska motståndare.

SAAB förtjänar en bättre och mer seriös diskussion och en mer aktiv regering. Vad hände exempelvis med de gamla planerna på samgående mellan Volvo PV och SAAB. Detta borde väl intressera norrmännen som både har kapital och tidigare varit intresserade av personbilarna i Sverige nu när vi inte kan klara av att sköta dom själva.

Det kanske smärtar den svenska nationalsjälen att sälja till norrmännen så till den milda grad att vi hellre låter Kineserna köpa upp våra svenska industrikluster.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.