Thomas Hartman

Stå för den soppa de kokat ihop

UTANFÖR? Roger Johansson från GS facket uttrycker det klockrent i Dagbladet i Sundsvall.

"Vid riksdagsutfrågningar och debatter verkar inte alliansens företrädare förstå vad som händer. Beslut ­fattas i rasande takt omställningstiderna är så korta att myndigheternas system inte hinner med. Detta gör att man ska ibland måste sitta och fatta retroaktiva beslut som alltså kan drabba människor flera månader bakåt.

Vi har medlemmar som fått sin sjukpenning återkallad retroaktivt minst en månad tillbaka. Vad förväntas man då göra? Begära a-kassa minst en månad retroaktivt?

Nej! Allianspolitiker stå för den soppa ni kokar ihop och skyll inte åt höger och vänster när det visar sig att överilade och dåligt underbyggda beslut leder till personliga tragedier."

Nu har Mona Sahlin för övrigt utmanat Reinfeldt på debatt i dessa frågor.

THOMAS HARTMAN

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Utmana med bättre idéer! När ska ni politiker lämna slagfältet och i stället gå in för att presentera er politik? Det är med bra och förståeliga förslag ni ska forma framtiden. De kan vara från er själva som politiker. Det kan också vara att ta vara på, köpa in, intressanta sociala uppfinningar andra kommer med, enskilda eller företag. Vill nu politiska partier ha med nya människor, som kanske inte är partiaktiva men kan medverka i ett parti, så kan ni väl också ta in idéer/förslag utifrån. Jag har sådana inom särskilt barnomsorgen och bad/simning. Så välkommen att hör av dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.