Thomas Hartman

Bra att alliansen sprack i Helsingborg

SPRACK. Under hösten har det varit en diskussion i Helsingborg om ökat eget ansvar för rullatorer och andra nedskärningsförslag inom handikappområdet. Men högeralliansen sprack. Bidraget för trehjuliga cyklar och andra handikapphjälpmedel blir kvar som idag. När det avgörande beslutet togs stod Moderaterna ensamma, och röstades ned. Nu är dom oroliga att det ska hända igen. Det ovanliga omröstningsresultatet lär inte passera obemärkt. – Vår allians sprack ju rakt av. Händer det igen måste frågan upp på högsta nivå, säger socialnämndens moderata ordförande till Helsingborgs Dagblad.

Det är hälsosamt.

Den nya inriktningen i svensk politik sedan valrörelsen 2006 som skapat en mediamyt om att det skulle vara bra med cementerade block är skadlig för landet. Det leder till konstlade låsningar och prestige istället för samarbetsklimat och gemensam problemlösning över blockgränserna.

Det sätt vi exempelvis jobbar i Umeå under Holmlunds ledning är betydligt bättre för medborgarna.

En konsekvens av det nya allianssamarbetet har ju blivit att centerpartiet övergivit sina ideal för att passa in i högersamarbetet till stor vånda för många kommunalpolitiskt verksamma centerpartister som inte längre säger sig känna igen sitt parti. Men om makten med Reinfeldt är viktigare än att få igenom sin politik är det inte så konstigt att det blir det som det blir.

THOMAS HARTMAN

Etiketter: ,

En kommentar

  1. S.Lenn Pettersson

    Hur jobbas det i Umeå då? Ärendet om Sofiehemsskolan kan ju få stå som exempel. Den frågan präglades väl ordentligt av konstlade låsningar och prestige i den s-märkta argumenteringen. Sen kördes alla över. Även koalitionens gröna del, som bekant. Ett grovt bidrag till den skadliga blockpolitiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.