Thomas Hartman

”Roffa åt sig” politiken måste upphöra

VAL. Jag läser Västervikstidningen som är den senaste högerblaskan som oroar sig för vem som ska leda den rödgröna regeringen efter valet.

"Om de rödgröna vinner höstens val kommer det med största sannolikhet vara Maria Wetterstrands förtjänst. Om de inte vinner, men fortsatt vill ha ambitionen att vinna makten någon gång i framtiden gör de nog klokt i att pensionera Mona Sahlin som oppositionsledare och ge uppdraget åt Wetterstrand."

Efter att ha läst detta svammel måste jag fråga mig. Vem bryr sig?

Mona Sahlin är en ypperlig statsministerkandidat för vårt land. Det är inte Sahlin högern angriper utan socialdemokraternas värderingar och vår syn på rättvisa och solidaritet. Det har dom alltid angripit. Det betyder att det ogillande Sahlin får möta hade varit exakt samma känslor som fått andra uttrycksformer om hon varit man och hetat Palme eller Persson.

För min del struntar jag blankt i om vi sopar banan med högern eller vinner med en rösts övervikt. Eller för den del om det är Sahlin, Wetterstrand eller Ohly som slår den avgörande punchen. Så länge högerns roffa åt sig och armbåga sig före i könpolitik tvingas ut från Rosenbad.

THOMAS HARTMAN

PS. För övrigt är det klart att Lisbet ska ha ersättning för självrisken. Jag har skrivit om det här. Det finns bättre metoder än gropar, bulor och liknande som förstör bilar och husvagnar. Sånt har inte i trafikmiljön att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.