Aktiva holmsundare – Bra!

Det är glädjande med att vi ökar den sociala aktiviteten i Holmsund, oavsett partisympatier. Ett levande lokalsamhälle där folk bryr sig om politik, investeringar, infrastruktur och de offentliga ytorna är A och O för att i längden ha ett demokratiskt, tryggt och utvecklande samhälle där medborgarna känner att de hörs och syns och kan påverka politiken.

Några exempel på bra initativ utanför politiken är t.e.x gänget som vill ha en cykelbana, de olika projekt öppna holmsund haft, kulturklubben och nu också en föräldragrupp som vill förbättra trafiken till/från våra skolor den s.k. ”Trafikgruppen”

Idag står tekniska nämnden vid Coop under eftermiddag/kväll som jag tagit upp tidigare, vilket ger ett ypperligt tillfälle att påverka inför framtida investeringar 2018-2022.

Några av de saker som snappats upp under åren är:
En badbrygga till Djupvik
Informationstavla till Djupvik (Den jobbar jag med personligen)
Ny och renoverad lekplats till Ljumviken
Belysningar vid alla återvinningsstationer
Övergångsställe över storgatan mellan Djupvik och Centrumområdet
Övergångsställe Svedbergsgatan, höjd med konsum
Fler parkeringsmöjligheter på centrum och vid skolor

Och det finns säkert, många, fler sätt vi medborgare vill utveckla Holmsund på. Det här med hur vägarna ser ut i vissa delar av samhället är ju något som ofta påpekats. Att man fortfarande idag ”måste på med njurbältet”.

I andra nyheter är det värt att notera att Tyck Om Din Fritid lanserats där medborgare får lägga direkta förslag om sin fritidsverksamhet. Här kan vi nog lägga i en hel del förslag om t.e.x. Omberget

Den är en utveckling i helt rätt riktning att Tekniska Nämnden nu besöker kommundelarna, de kommer till Obbola 2018, och det pekar på att arbetet att lyfta våra frågor gett resultat – bland annat har utomhusmiljön lyfts för undersökningar förra året. Fler nämnder borde ta efter denna verksamhet där TN agerar mycket föredömligt och synas offentligt nära medborgarna för att lyssna på åsikter och ta med sig idéer till framtida investeringar.

Själv kommer jag komma ned mellan 15.00 – 17.00 tiden och bland annat ta med mig det som står ovan ned till konsum. Jag hoppas fler följer efter och ställer många frågor till tekniska nämnden idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.