Lenas

deklaration, jobbavdrag och F!

Äntligen satte jag mig ner och deklarerade. Ja, jag försöker ju vara modern och gör det via nätet.

Jag är ju en enkel pensionär och det är ju inga konstigheter. Ändå är det en märklig känsla som inträffar när man ska gå igenom de få poster som finns. Jag tror alltid att jag ska göra fel och jag kan inte för mitt liv tyda de förklarande instruktioner som finns. Mina goda vänner i Tyskland betalar förresten inte ett öre i skatt som pensionärer. De skördar frukterna av vad de redan betalat in. Här däremot blir vi snodda på pensionen fast vi betalat.

Jag trodde i min enfald att om man jobbade skulle man få jobbavdrag men det gäller tydligen inte dom pensionärer som jobbar, för på raden som skulle redovisa jobbavdraget stod det bara en nolla i mina papper.

Såna här tankar ska man väl inte redovisa offentligt, men ingen läser ju det här, utom mitt lilla barnbarn och en tjej som heter Anna. Det är lite praktiskt och kul att skriva dagbok på nätet tycker jag, egotrippad som jag är.

Idag lär det vara PRESSFRIHETENS DAG. Betyder det att man får skriva vad man vill?

Jag läste någonstans, undrar om det var i detta forum, tja, det var i alla fall två grabbar som hade synpunkter som jag har funderat på.

Den ena skrockade glatt att ’F! så gärna för honom skulle få ställa upp i riksdagsval.’ Han visste med bestämdhet att de inte skulle ha en chans att komma in och det skulle bara resultera i att vänstern förlorade röster…

Men jag tror att grabben har fel. Han underskattar den feministiska kraften. Vi är ju t.ex många pensionerade kvinnor på höger-vänsterskalan som har starka sympatier med feminism. Många som lever i parförhållanden kan lätt räkna ut hur det skulle gå för dom om mannens pension av någon anledning skulle upphöra. Vi är också åtskilliga ensamstående som efter ett liv i låglöneyrken har fullt sjå att få den usla pensionen att räcka till. För att nu bara nämna oss äldre. Nej grabben, skulle jag vilja säga, vi kvinnor har mycket gemensamt oavsett var vi står politiskt.

Den andra grabben hade, om jag minns rätt, en något försåtlig undran om anledningen till att gossar får lägre betyg än flickor i skolan. Detta gällde dock inte nationella prov. Grabbens undran var om det kunde tänkas bero på att det finns så många kvinnliga lärare i skolan!

Det där övergår mitt förstånd vad gäller logik.

Äh, kom igen med något lysande!

Nu ska Rutan och jag göra en cykeltur. Hennes punka är lagad, vädret är ljuvligt och benhögen behöver röras på.
So long!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.