Lenas

Till Anders

Till Anders!
Funderar över sommaren i City.
Gick nedför Rådhusesplanaden i lördags mot torget. Satte mig i kvällssolen på en parkbänk. Såg ut över torget. Nästan folktomt.

Kebabvagnarna bogseras bort. Alltid något att fästa blicken på.

En ung dam kommer och intervjuar mig. Hon är från VK.

– Hur upplever Du skillnaden på liv och rörelse i stan om du jämför med förra året och nu?

?????

– Nja, jag har märkt att det hojtas en del på torget om kvällar och nätter. Men det är väl mest ungdomarna. BWO? Nej det är inget för mig. Men det var väl förresten likadant i fjol? Nej, jag märker ingen skillnad.

Nu är torget helt öde. Jag drar mig bortåt Renmarksesplanaden. Mellan husen hänger en banderoll. "Vi bjuder på beachbollsparty".

– Vem bjuder? undrar jag. Så man vet vem man ska tacka.

Tre olika uteserveringar ryms på det lilla torget. Folk äter och dricker? Fullbelagt och fullständiga rättigheter förmodar jag. Knökfullt. Jaha.

Kan inte låta bli att tänka på "förr i världen".

Vi hade karneval i stan, ibland redan i maj! Massor av människor var utklädda. Umeå Batacuda gick i täten och trummade. Dansare, jonglörer, färg och fest. Amatörteatergrupper och dito musikgrupper underhöll.

Då var det var rock-and-roll i Döbelns Park. Teater på Rådhustorget och på Renmarksplan. Inhemska artister. Ögonblicket, Profil och amatörerna Grotteatern. Max Blues Band, Jögge & Co., Hela – Hela och Honung Konung. Jag kan inte räkna upp dem alla.

Men vad finns nu? Var gick det snett?
Vart har återväxten tagit vägen?

Jo, igår var det allsång för pensionärer i Döbelns Park, ikväll dansas det nere vid älven och Kurt kokar skallen, gud – ske – lov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.