Lenas

Ester

 

Häromdagen träffade jag Ester på stan. Ester är en polare till ett av mina barn. Jag minns henne så väl från hennes tonårstid, en skärpt, kreativ och medveten tjej. Vi stod och pratade lite om ditt och datt på Vasaplan.

- Du har aldrig varit hem till mig där jag bor nu, i rikkäringarnas hus. Hahaha, häng med om du har tid.

Jo, hon hängde med.

På vägen berättade hon lite om arbetslivet. Hon jobbar på ett modert företag som hyr ut kompetent personal. Ester är mycket kompetent.

Det här hände en dag på hennes jobb:

Det drog ihop sig till ett besök från själva storkoncernen. I fikarummet snackade man om det. Stämningen var något upphåsad.

- Ja, imorgon kommer ju dom "Tunga grabbarna"

Ester kunde inte låta bli att häva upp sin röst med frågan:

-Vad är en "Tung grabb?"

Förvånat stirrade alla på henne, lite hö-höanden hördes spritt och några skruvade besvärat på sig. Men Ester, kreativ och skärpt, visste att hon faktiskt visat en del av de där tunga grabbarna hur man fixar komplicerade grejor i  jobbet. Hon framhärdade envetet…

- Är jag en "Tung tjej"?

Något svar fick hon inte. Bara lite flams och flabb.

Nej, det är nog så att det finns bara "Tunga grabbar " och det vet ju alla att det är grabbar med en hel del innanför pannbenet.

"Tunga tjejer" har man aldrig hört talas om. Inte i den bemärkelsen…Tlingeling!

 

 

 

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>