Magdalena Andersson, landshövding

Bra jobbat, Robertsfors!

I länsmedia idag rapporteras att i princip alla 180 personer som förlorade arbetet när Element Six i Robertsfors lade ner sin fabrik har hittat nya jobb eller andra sysselsättningar. Arbetslösheten i Robertsfors är återigen nere på den nivå där den låg före detta dramatiska varsel. Inte minst har det expanderande Martinsons i Bygdsiljum kunnat anställa ett stort antal personer.

 Jag blir oerhört varm i hjärtat av denna nyhet, och vill rikta en stor eloge till alla som gjort detta möjligt, inte minst kommunledningen och projektledaren för ”Robertsforsmodellen” Olof Norberg. Jag är också glad över att Länsstyrelsen kunnat medverka i denna process, både genom direkt ekonomiskt stöd och genom att länsrådet Lars Lustig har ingått i den rådgivande styrelsen för projektet.

 I en storstad är det kännbart med en så stor nedläggning av ett företag. För en kommun av Robertsfors storlek (knappt 7000 invånare) betydde förstås 180 förlorade jobb oerhört mycket mer. Därför är det på sin plats att gratulera alla som på olika sätt medverkat till att det gått så väl. Och grattis till alla som fått nytt jobb eller utbildning!

 

 

 

En kommentar

  1. Olof Norberg

    Tack Magdalena,

    Utan det stöd vi fått från Länsstyrelsen hade vi aldrig lyckats genomföra projektet ”Robertsforsmodellen” och vi hade då inte nått det goda resultat som vi lyckats med.
    Stort tack till dig, Lars och alla andra hos Er!

    Hälsningar

    Olle Norberg
    Projektledare ”Robertsforsmodellen”
    Näringslivsstrateg Robertsfors kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.