Monica Wahlström, Vännäs

Det hettar till! (balticgruppen)

Ja, nu aviserar Balticgruppen stor skepsis mot V i Umeå.

Jag kan väl tycka att "hot" inte känns helt shysst, men, jag är helt oinsatt i hur processer har sett ut på politisk nivå runt investeringar Baltic har gjort. Och – V vurmar ju mer för statligt än privat, så de kanske inte bryr sig så mycket. Vad vet jag.

Jag hoppas Balticgruppen vill fundera över att placera "tunga investeringar" i Vännäs! Och då hoppas jag V i Vännäs, med en hel rad kloka människor, är öppna och verkar för nytänkande och utveckling av vår kommun!

 

8 kommentarer

  1. Noaks ...

    investeringarna kommer nog den dag Vännäs är kloka nog att ingå i Umeå kommun som även vore en vinst för den enskilda medborgaren….
    bättre att ta del av de stora bidragen från stat och eu än att stilla betrakta vid sidan.

  2. Vännäsbo

    Jag tycker att ”hot” är helt oacceptabelt, inte bara, citat: ”inte känns helt shysst”. Detta visar bara hur BG har jobbat de senaste åren. Om BG spelar sina kort på RÄTT sätt så kommer det inte vara några problem att investera i spännande projekt i Umeå även i framtiden. Men det skall absolut inte vara så att Christer Olsson har något mer att säga till om än någon annan. En person, en röst. Det kallar vi demokrati. Borgarna har även tidigare visa demokratisvaghet i sin jakt på tillväxt. Jag kan inte se vad som skulle vara ”nytänkande” med detta arbetssätt som BG verkar använda sig av.

  3. Isak

    Valet är över och vi har dom politiker vi valt. Att som
    Krister Olsson vädra sitt missnöje över detta är hans
    medborgerliga rätt. Men att utöva ekonomisk utpressning
    på dom som medborgarna har valt är och borde vara en
    kriminell gärning. Trodde i min enfald att denna tanke
    omfattades av dom flesta. Men till min förvåning så har
    jag fått erfara att många alliansföreträdare tycker det
    är helt OK att hot ska löna sig. Satte mitt hopp till FP
    vad tycker du Monica.

  4. Överraskad

    Lyssnade en kort stund på några unga Vänsterpartister på scenen bakom Konsum i Vännäs strax innan valet.
    Deras budskap var ”ned med kapitalet” och ”hata företagen”. En mycket konstig inställning, och förvånade att Leif Å, Peter O och många andra vänsterarbetare som var där (som jag tycker är kloka människor) inte reagerde (eller så sympatiserar de faktiskt!). De unga vänstrarna verkar inte ha insett att tillväxt och arbetstillfällen skapas av just framgångsrika företag och entreprenörer (som tjänar pengar på sin verkasmhet). Balticgruppen lär tyvärr alltså inte få det bättre i Vännäs…

  5. Monica Wahlström

    Svar till Isak (2010-10-16 00:00)
    Jag har inte följt med i svängarna angående Baltic, vad som har föreslagits, och hur det har mottagits av Vänstern i Umeå. Därmed är det svårt för mig att ha en åsikt i den aktuella frågan. Men, hot gillar jag inte! Kan dock vara svårt att veta hur det är beställt med det – i kontexten kanske det inte kan betraktas som ett hot det som Olsson sa.

  6. Monica Wahlström

    Svar till Överraskad (2010-10-16 12:08)
    Visst finns det kloka vänsterpartister i Vännäs. Flera av dem är nära vänner till mig! Men, ”hata företagen” – det känns verkligen inte konstruktivt! Hoppas att sådana tongångar inte är vardagsmat i partigruppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.