Vem är jag?

Som riksdagskandidat har jag fått fylla i SVT valkompass, där ni finner en del svar på den frågan! Men självklart mest om mina politiska åsikter. Granska och fråga gärna om ni undrar över något!

Här hittar ni svaren! Skärmavbild 2014-08-14 kl. 15.44.57

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  När man läser din valkompass förflyttas man tillbaks till blåhögerns fattig Sverige!
  Du anser att ett bra samhälle bygger på värderingar om frihet, men vem är fri i ditt samhälle?
  En lågavlönad RUT städerska med otrygg anställning, en arbetslös, en sjukskriven, en visstidsanställd med otrygg anställning, någon som timvickar och inte vet från dag till dag hu det ser ut med arbete?
  Nej vad som är viktigt i ditt Sverige är att klass samhället upprätthålls så att de rika kan bli ännu rikare, och att det finns människor i otrygga livsformer, som kan ställa upp när herrskapsfolket ropar!

 2. Marianne R Johansson

  Du säger att ”det viktigaste är att minska fattigdomen, inte rikedomen” för mig hänger detta ihop! I ett välmående och välfungerande samhälle har vi minskat klassklyftorna! I ett sådant samhälle är folk mer jämställda och verkar bättre tillsammans för utveckling.Minskade skatteintäckter ökar inte frihet och arbetstillfällen1 det finns faktiskt inga konkreta bevis på detta! trots era skattesänkningar i 8 år, så ligger arbetslösheten fortfarande på väldigt hög nivå, den senaste månaden hade den t o m ökat något! Med enbart marknadsekonomi finns risken att det alltid kommer att finnas hög arbetslöshet, och de som är gamla, sjuka eller av nån annan anledning inte kan försörja sig kommer att bli mycket fattiga! En total marknadsekonomi kommer att öka klassklyftor och missnöjet i samhället, och rasism och främlingfientlighet följer i dess kölvatten.
  Du tycker att män och kvinnor ska ges samma rättigheter och möjligheter att påverka sina liv, ja, det lät ju bra, men i praktiken kommer det att fortsätta som hittills! Männen kvoteras in till VD och andra högt uppsatta samhällsposter, medan kvinnorna deltidsarbetar! Mer kristna värderingar i politiken säger du! Men se dej om i världen!! Var och om vad kretsar alla världens krig?? Jo, kring religionen, och det handlar inte om människors lika värde, utan att ”min religion är bättre än din”
  Med mer kristna värderingar i politiken, riskerar vi att förstöra vårt mångkultur, då inte alla medborgare är kristna! gammaldags och förlegat tycker jag! pensionsåldern vill du höja! ja det funkar nog inom vissa yrkesroller, ex om man jobbar som civilekonom, men det är få undersköterskor eller byggnadsarbetare som orkar jobba ens till 65 år! Du vill inte höja A-kassan, du vill ge företagen rätt att sparka vem de vill godtyckligt, du vill sänka ingångslönerna för ungdomars första jobb, du vill återinföra betyg i ordning och uppförande! rRena stenåldern! och det kan leda till ännu mer utanförskap för barnen. Vad är vårdnadsbidraget för valfrihet för barnfamiljerna?? Det är ju bara fickpengar till fruar med välavlönade män!! Och nej, någon delad föräldraförsäkring vill du inte se! fast man faktiskt är två om barnen och barnen har lika stor rätt till båda föräldrarna! Du vill inte höja skatten för de rika, och du vill att de ska bli bara ännu rikare, du vill ha kvar kärnkraften, och inte satsa på förnybar energi bla vindkraften. Du är tvetydig när du säger att vi ska ta emot flyktingar, men alla kommuner ska inte hjälpas åt att ta hand om dem! där kan det bli så att rika kommuner skickar bort flyktingar till fattiga kommuner, som behöver pengar att täppa hål med, och det blir inte bra för flyktingarna. Sverige ska gå med i NATO och riskera svenskars liv i meningslösa krig för USA:s räkning! Statliga musser ska bara vara tillgänglig för vissa som har råd! Polisen ska kunna begära ut uppgifter om privatpersoners internet och telefontrafik? Dina svar ger mig en bild av dig som oerhört konservativ och med en syn på människor som att alla har samma möjligheter, och det är ens eget fel om man inte kan ta till vara på dem! Kort sagt alla människor är inte lika mycket värda!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.