Valfullmäktige, del 2

Idag återupptog vi valfullmäktige. Nu kan jag inte tala för alla, men gissningsvis har det varit en intensiv vecka för samtliga partier. Det har samtalats, skrivits och funderats. Hur ska det se ut framöver? Jag vill nog påstå att det aldrig tidigare varit så krångligt i Vilhelminapolitiken. Socialdemokraterna hade innan förra veckans valfullmäktigesammanträde beslutat att gå i opposition, men bevisligen har vi behövt vrida och vända på alla argument och scenarion ända in i sista minut.

Idag, en stund innan valfullmäktige återupptogs, landade vi i ett alternativ för att lösa ut frågan. Jag och Max (KD) har haft en hel del dialog under veckan och presenterade idag tanken om att vi båda nomineras till KSO och låta valfullmäktige (KFM) bestämma (detta då ingen funnit någon rimlig majoritet under veckan). Vi beslutade också att direkt gå till sluten omröstning i ärendet.

Resultatet blev 13 röster på mig, 11 på Max och tre blanka röster. Jag valdes till KSO och Max valdes till vice KSO.

Då vi saknar majoritet oavsett vem som blir KSO eller vice KSO behöver vi jobba extra hårt för att skapa samsyn och lösningar som kan passera hela vägen, från utskott till fullmäktige. Den närmsta tiden kommer få visa på om detta är möjligt. För Vilhelminas bästa är det min absoluta förhoppning, så nu testar vi och ser hur det fungerar.

Jag kommer göra mitt bästa i rollen som KSO och känner mig tacksam över att ha fått det förtroendet idag.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/socialdemokraterna-fick-styret-i-minoritet-i-vilhelmina?fbclid=IwAR0z2oNF5Ohz_M9Qbw5LrcIbDTV8XMBTk4rx5uXiQ9Y88oNkeSqRB0_nR_c

https://www.folkbladet.nu/2022-10-31/dramatiskt-in-i-det-sista-men-klart-med-nytt-kommunalrad?fbclid=IwAR1eKAjRlqHsrU7IZWCI3xWhqrU4-izB-tML912KvEzay8pAiPoIUAQJ9pk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.