Vad gör kommunalrådet?

Jag vill vara öppen med vad jag som kommunalråd gör om dagarna, så här kommer ett av fler kommande exempel på hur en vecka kan se ut (jag kommer göra fler veckosammanställningar fr.o.m. nu). Utöver de inbokade mötena jag nämner nedan är det en del mejl och övrigt att besvara/behandla, men dessa behandlas mellan annat inbokat. Det blir också en del besök hos kommunkansliet och kommunchefen.

Sammanfattningsvis kan nämnas att veckorna ser väldigt olika ut.

Jag ser gärna att du vidareförmedlar dina tankar kring mitt uppdrag till mig, om du har idéer kring vad jag bör göra mer eller mindre av något – eller om du har tankar om annat – vill jag gärna ta del av det.

Måndag – Ordförandedag

Förmiddag: Diskussioner i ordförandegruppen (samverkansfrågor, frågor som kan påverka andra utskott/nämnder, framtidsfrågor, etc.).

Eftermiddag: Företagsbesök i Nästansjö (XL kläder och Eliassons lantbruk). Min tanke med företagsbesöken framöver är att alternera ännu mer mellan företag i byarna och företag på tätorten.

Ordförandedag = Ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i socialutskottet, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsutskottet och ordförande i miljö- och byggnadsnämnden träffas varje måndag, men på ordförandedagarna deltar även kommunfullmäktiges ordförande, VIBO/VIFABs ordförande samt South Lapland Airports ordförande. Dessa dagar har vi ca. 6 gånger/år.

Om ni inte känner till vilka som är ordförande så kommer här en sammanställning:

Andreas Eliasson – Kommunstyrelsen / Allmänna utskottet

Annika Wibrell – Socialutskottet

Robbin Mikaelsson – Utbildnings- och arbetsmarknadsutskottet

AnnKristin Norman – Miljö- och byggnadsnämnden

K G Abramsson – South Lapland Airport / Demokratiberedningen

Bernt Dahlberg – VIBO/VIFAB

 

Tisdag – Eget arbete

Inga inbokade möten.

Förmiddag: Förberedelser och revideringar av dokument inför kommande utskotts- och kommunstyrelsesammanträden. Förberedande dialog med politiker och tjänstemän. Förberedelse inför kommande kommunfullmäktigegrupp.

Eftermiddag: Rapportering/attestering. Sammanställning av ordförandedag.

 

Onsdag – SLG och revisionen

Förmiddag: Möte gällande gymnasieförbundet. Träff med revisorer.

Eftermiddag: Träff med revisorer, forts.

 

Torsdag – Akademi Norr

Förmiddag: Företagsbesök.

Eftermiddag: Digitalt direktionsmöte med Akademi Norr.

 

Fredag – Företagsfrukost och eget arbete

Förmiddag: Företagsfrukost hos Aqua Support

Eftermiddag: Utskick av kallelser, partipolitisk dialog/uppföljning av tidigare beslut och sammanställning av veckan samt förberedelser inför kommunfullmäktige.

 

På gång: Ni kommer hitta mig, ibland tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande, på olika ställen runtom i samhället. Passa på att prata med oss – mer info om detta kommer.

6 kommentarer

 1. Jörgen K

  Jävlar vad det svettas för alla dessa kronor i taxeringskalendern….

  Tant Agda på hemmet får hjälp alla timmar på dygnet av personer som i sanning har ett schema byggd på minuter, utan ”finfika” och ”egentid” ivrigt godkänd av kommunen….

  Det är kanske den personalgruppen som ska färdigställa ditt schema…..

  • Andreas Eliasson (S) (inläggsförfattare)

   Hej Jörgen!

   Detta är exempel på vad jag gör utifrån den uppdragsbeskrivning jag har. ”Finfika” och ”egentid” står inte med i mitt inlägg. Jag gör mitt bästa för att uppfylla de förväntningar som finns på mig i den roll jag har, och planerar gärna in sådant jag får inspel om från andra. Jag har inte alltid haft det här uppdraget, jag har jobbat både i skogen och skolan. Studerat 100% och jobbat 100% samtidigt. Så ”uppläxningar” om hur man använder och fyller upp sin tid på bästa sätt i det här fallet har jag inget för. Kom med något konstruktivt och utvecklande istället, förlöjliganden jobbar jag inte med – och som vuxna förebilder på nätet bör väl ingen, eller?

   Allt gott.
   /Andreas

   • Jörgen K

    Du öppnar upp för skillnaden i villkor, tant Agdas personal styrs nära nog helt av beslut från din klubba emedan du sitter frivilligt med en grupp som avlastar. Det är inget förlöjligande utan krasst hur verkligheten uppfattas bland de som du påverkar genom dina beslut.

    Ytterligare frågan om taxeringskalendern så skrattar du till banken efter du klivit av dina uppdrag emedan tant Agdas personal har möjligtvis en kort a-kassa om de kliver av sina jobb. Så någon ”uppläxning” är det inte utan enbart ett krasst konstaterande.

    Politiker bedöms efter handling, inte ord.

 2. Suzanne Westerlind

  Du gör ett fantastiskt arbete som Kommunalråd. Du är lyhörd, pedagogisk, klartänkt och bra ordförande både i Allmänna utskottet och Kommunstyrelsen. Du är mycket bra på att föra dialog med borgargruppen och oss andra. Jag känner mig trygg i rummet när du leder. Arbetsdagen har 8 timmar men jag vet att du jobbar så mycket mer än det. Illvilliga människor som nedvärderar det arbete du gör är bara att beklaga för sin trångsynthet. Jag hoppas vi får behålla dig många år framöver.

 3. Namnlös

  Hej, röster från botten av den politiska debatten tycker jag är mer intresserad av pga olika skäl. En fråga till dig och Annika, vi är ett par genuint villis folk som hamnat snett. Finns ett ordspråk som säger att en polis är lika bra som sin informatör. Ingen teknik kan lura eller förvirra mig att begå misstag i ett. Av Vilhelminas problem. Jag har hört och läst om samverkan med verksamheter och är ingen motståndare men när ska våra kunskaper tas i bruk. Inofficiell vill du prata om dessa ämnen så är jag med. Vissa ringer polisen när de är i knipa, mitt sätt är säkrare för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.