Budgetberedning

Hej!

Budgetarbetet inför 2024 har påbörjats!

Under både måndag och tisdag har budgetberedningen jobbat med ett första budgetunderlag. Detta underlag kommer presenteras för kommunfullmäktigegruppen på måndag nästa vecka, sedan går budgetberedningens underlag ut på remiss till bl.a. de politiska partierna. Efter detta processas svaren och budgetberedningens förslag vidare genom utskott och kommunstyrelse för att till sist landa för beslut i kommunfullmäktige.

Nytt för denna gång är att fler personer och fler partier ingått i budgetberedningen. Diskussionerna har varit bra och samtliga närvarande i beredningen har deltagit aktivt – i detta vill jag påminna om den utmaning vi har och har haft gällande den kommunala ekonomin.

Idag har vi behandlat budget 2024 men vi bör redan nu börja prata om budget 2025. Ja, vi kanske till och med bör diskutera förutsättningarna för budget 2033.

Min förhoppning är att vi kan ta en budget med bred majoritet i juni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.