Det meningslösa våldet

Ingen har nog kunnat undgå det som hände nyligen – En person dog i samband med en fotbollsmatch.

Jag lyssnade på radion häromdagen där man diskuterade det här och varför våld är så vanligt bland supporterklubbarna. Det kom fram en bild av att ”laget kom först”, dock så menade man inte fotbollslaget, utan supporterklubben. Personligen kan jag tycka att de har valt fel forum om fotbollen inte spelar någon roll, utan det är vilken supporterklubb som har mest respekt i förhållande till de andra klubbarna som spelar roll. Detta avgörs alltså genom fysiskt våld, inte genom vilket lag som spelar bäst.

När man väl slagit ner en person behöver man ju inte sparka denne i huvudet – löd en kommentar från en supporter som intervjuades.

Jävligt intressant, själv tycker jag att man kan skita i att slå ner någon över huvud taget. Tanken var god, men den hade liksom inte gått hela vägen fram. Kommentarer som denna speglar bara att våld i okontrollerade former (nu snackar jag alltså inte om sport som boxning, etc.) är okej – så länge ingen dör av det.

Som jag ser det är supportervåldet endast en ursäkt för att få utlopp för våldsbegär, den där ”kicken” många så gärna får när bråk uppstår. Det förstör för folk som vill gå och se sina lag spela, det förstör för folk som på grund av detta inte vågar ta med sig sina barn till matcherna och det förstör för de anhöriga som, precis som i det här fallet, kan mista en närstående.

Nä, fyfan. Lägg ett ägg, det är ju trots allt snart påsk. Sen kan ni måla dom också, det är mer kreativt än att idka handgemäng på städernas gator och torg.

Hasta la vista!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.