Fick min son att gråta…

…ja, så var det. Gick igår till frisören och klippte bort en bit av håret. Själv tyckte jag det blev jättefint och även så att jag fick några komplimanger. Dock inte av killar….När så sonen fick syn på mig började han gråta och tyckte att livet var fruktansvärt att mamma hade "tagit bort" håret. Vad vill jag då ha sagt med detta? Jo, är det genetiskt nedärvt att män fördedrar långhåriga kvinnor? För med min sons utspel börjar man ju undra lite. Hursomhelst tittade jag på honom och svarade lite pedagogiskt att du vänjer dig. Men det ville han inte. Nåja. Hår som mitt växer ut. Frågan är om det egentligen spelar någon roll.

Det vackra sitter ändå på insidan.

Jag är vacker.

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Jag tror inte att det finns någon ”nedärvd” manlig uppskattning för långhåriga kvinnor. Jag tror snarare att uppfattningen om att ”män ska vara korthåriga” och ”kvinnor långhåriga” är en social konstruktion. I mina ögon sitter den kvinnliga tjusningen alls inte i håret!

    Jag ser förresten att du heter Alperud. Härstammar du månne från det vackra Örträsk mellan Bjurholm och Lycksele? I så fall är vi avlägset släkt!

  2. Linnéa

    Ha, ha!!
    jag tror som du, att det är genetiskt.
    Maken och barnen gråter blod när jag pratar om att klippa håret kort.
    Jag gör naturligtvis som jag vill ändå. Men, jag har haft långt hår hela mitt liv och varje gång jag klippt mig så har jag ångrat mig bittert. Luggen däremot, den tror jag att jag håller kort nu ett tag.

    Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.