Rapsolja i håret…

…ska det vara något för en tjej med min hårkvalité?

Så här i efterhand vet jag inte riktigt. I fredags tog jag min finaste kallpressade rapsolja ur skafferiet. Hällde upp en lagom stor skvätt och traskade in i badrummet. Ja, man kan ju undra var jag kommit på ett sådant upptåg…hittade nämligen en mirakelmetod som skulle rädda mitt slitna hår och få det att sluta sig och därmed skulle slippa allt strössel som mina stackars slitna toppar levererar. Hårströsselras….blä. Så……Kletade, kletade och kletade. Satte upp det, inbillade mig att det skulle inte skulle synas så där väldigt mycket då man ska bära det ett dygn i håret, som dessutom blev två då gårdagen inte följde den takt jag vanligtvis brukar hålla.

Hursomhelst. I morse hoppade jag i duschen och började försöka skölja ur resterna av rapsoljeresterna. Ansiktet blev helt plötsligt också inpackad då sköljvattnet som rann över ansiktet innehöll kvarvarande olja. Tre gånger fick jag schamponera och efteråt la jag i lite mer olja i topparna.

Resultat? Mitt hår har aldrig någonsin varit så här mjukt och fint.

Så nästa veckas hårtvätt blir också förträdd av en nattlig rapsoljekur men då bara över natten.

Detta rekommenderas dock inte till tunna fina hår. Har man som jag hårt och grovt hår är det dock mumma för håret. Billigt är det dessutom gentemot en dyr frisörinpackning som dessutom för det mesta innehåller alkohol och ändå torkar ut håret.

Jaja….Fint hår. Barn som vill ha mat.

Dags att göra ett tokryck i min alldeles vanliga värld.

 

4 kommentarer

  1. Henrik Johansson

    Du äger en vass penna och skriver oerhört bra. Jag tycker mycket om dina texter. Sluta inte att skriva! Bra skrivet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.