Ny park på Ålidhem?

Mellan Pedagoggränd och Fysikgränd

Mellan Pedagoggränd och Fysikgränd, sett mot Ålidhems centrum

Så länge jag kan minnas har ”grönområdet” på Pedagoggränd (eller mellan Pedagoggränd och Fysikgränd) stått oanvänt. Såren i marken blir allt större allt större och slitaget mer och mer synligt. Ytans skick försämras helt enkelt för varje år som går.

Det har gått mer än 10 år nu sedan jag såg det oanvända området första gången, och det förfaller. Jag vet inte vem som ansvarar för området eller vem som äger ytan, men det är en rätt ful fläck på ett Ålidhem som de senaste åren blivit riktigt fint. Någon sa till mig att det legat ett dagis på platsen, varför det kanske kan röra sig om att marken är Umeå kommuns och inte AB Bostadens.

Jag pratade lite med en kompis om detta område och han sa att man borde befria marken genom att ordna en ”gerilla-odling” på platsen. Hans tanke var att vi Ålidhemsbor kunde göra om denna övergivna yta till en allmänningsträdgård med grönsaker fria att ta av. Det är en väldigt trevlig idé tycker jag. Det minsta som borde göras är att åtminstone färdigställa ett grönområde för rekreation för oss Ålidhemsbor. Idag har vi ingen park i stadsdelen.

Skulle man göra någon form av odling kanske det går att söka lite medel från kulturhuvudstadsåret. Vad sägs om en kulturell kollektivodling eller att utlysa en tecknings-/arkitekt-tävling bland de boende om hur de vill att ytan ska se ut i framtiden?

Det borde tilltala oss alla med röda hjärtan och gröna fingrar. 🙂

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Jojje

    Området är tänkt att nämndas till förskola, men behovet har lösts på annat sätt. Det har talats om bostäder istället. Vore väl en kanonide om man kunde bygga en mängd små lägenheter på platsen med tanke på hur många som är utan bostad.

  2. Jojje

    Glömde – marken är kommunens och gerillaodlng vore kanonkul om om det inte görs något annat. Jag tror dock få är villiga tt lägga ner den tid som kräv på odling för att andra ska få skörda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.