Män är smartare än kvinnor – det är kvinnors fel att de våldtas.

Almqvist om kvinnor

Klicka på bilden för att se en större.

Det är som en Never Ending Story. Med en aldrig sinande tunna av galenskap kommer det nog finnas en hel del för alla i Sveriges land att läsa och skriva om Sverigedemokraterna. Det är ett väldigt märkligt parti. Inget annat parti skulle exempelvis vinna väljare på att springa runt på stan med järnrör och hota folk, kalla kvinnor för horor med mera. Tänk dig om Beatrice Ask skulle sprungit runt med järnrör? Vilket samhälle vi skulle ha! Det är så galet att det knappt går att föreställa sig vansinnet. Men Sverigedemokraterna är inte som alla andra partier. Deras politik bygger på hat, fördomar och förakt. Deras sympatisörer tycks inte känna något problem inför detta förakt för demokrati, mänskliga värden och lag.

Erik Almqvist, sverigedemokrat, har sedan tidigare visat sig hysa agg mot exempelvis kvinnor. Han har kallat dem horor och antytt att de ska erövras sexuellt. För inte länge sedan gav han igen sin syn på kvinnor (se bilden). Inte rasist, men… skriver följande:

”Järnrörsdemokraten Erik Almqvist (mest känd för sin huvudroll i den rasistiska pilsnerfilmen ”Åsa Nisse säger skit i den här lilla horan”) fläktar sin unkna kvinnosyn på Twitter. På konstaterandet att SD är ett mansdominerat parti svarar Almqvist att ”män har bättre åsikter” och att det är anledningen till att Miljöpartiet är svaga bland män. Hujedamig.”

Erik Almqvist har också uttryckt att kvinnor vill att män ska kämpa till sig sex, samtidigt förklarar han männens övervikt inom våldtäktsstatistiken bland annat med att det är kvinnors fel, de är inte tillräckligt försiktiga. Riktigt mysig man.

BhUc2UrCYAACF3o

Jimmie Åkesson i bombarjacka. Vid tidpunkten en högerextrem och nazistisk utstyrsel.

I övrigt framstår det allt tydligare att Jimmie Åkesson ljuger! Det anser också en gammal klasskamrat till honom. Även lärare och andra som funnits runtom Åkesson under hans uppväxt menar att Åkesson ljuger i SVT-programmet Nyfiken på partiledaren. Inför detta är Åkesson naturligtvis oförstående. Det är som ett mantra han kör i sitt offerskap. Vidare vittnas det också om att Åkesson tidigt inte stod upp för alla människors lika rätt och värde, utan han gjorde skillnad på folk och folk. Jag har inget skäl att betvivla detta, i synnerhet inte med tanke på det parti Åkesson valt att företräda och att han stoltserat runt i nazibestruken klädsel och uppträtt hotfullt.

Jag har tidigare skrivit om andra sverigedemokrater som ljuger (de tycks tillhöra det vanliga för företrädare för det partiet), exempelvis om partisekreteraren Björn Söder som förnekar att järnrörsskandalen ägt rum och hur partiet försökt tysta kritiker. I SVT Debatt ljög Söder så att han blev blå. Det var patetiskt om jag ska vara fullständigt uppriktig med min mening.

Detta är alltså partiledaren, partisekreteraren för och en tidigare partitopp i Sverigedemokraterna. Det här partiet har alltså tänkt etablera sig i Umeå…

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Håkan Rohdin

  Inte för att säga vare sig bu eller bä om Almqvists åsikter, vad han säger stämmer förmodligen väldigt väl. Saker sker inte helt slumpmässigt. Kör man bil i 100 knyck i tätbebyggt område ökar sannolikheten att råka ut för en olycka, äter man onyttig mat ökar sannolikheten för att bli sjuk och lämnar man sin plånbok på en parkbänk ökar sannolikheten att den kommer bli stulen.

  Det betyder också att handlar man på ett visst sätt så ökar sannolikheten att man kommer råka ut för rån, våldtäkt eller andra former av våld.

  Du blåser tyvärr på en metadebatt – istället för att argumentera för eller emot vad han säger, att minskad invandring och längre fängelsestraff minskar våldtäkterna – så argumenterar du mot hans människosyn. Tror du flickan som blivit misshandlad och våldtagen av en irakisk 22-åring anser Almqvists människosyn vara det stora problemet?

  Jag tror att SD som parti fungerar därför att de upplevs ha en klarare bild av samhället. Visst kan människor anklaga dem för rasism om de så önskar, men det betyder inte att de problem vi ser med kriminalitet, arbetslöshet, försämrade skolresultat och slitning i samhället till följd av invandringen kommer försvinna.

  • Daniel Nyström (inläggsförfattare)

   Hej Håkan,

   Jag vill egentligen inte gå på enskilda SD:are då Sverigedemokraterna alltid säger att det är enskilda händelser, missförstånd, citat rykta ur sina sammanhang och så vidare. Men genom att visa flera citat så kan man peka mot att det ändå finns något där, i grunden, en syn på människan som är synnerligen tvivelaktig. För när övergår dessa enskilda missdåd att karaktärisera en partisjäl? Så en metadebatt om människosyn är alltid bättre att ta. Vad en enskild individ som blivit våldtagen tycker om SD:arens uttalanden spelar nog ingen större roll i det stora perspektivet, men jag har svårt att tro att den våldtagne tycker att SD:aren resonerar vettigt. Det Almqvist ger uttryck för är vidrigheter och ett starkt uttryck för en mansnorm som jag hoppas vi kan lämna till historien att skämmas för.

   Det märkliga är också SD:arnas hyckleri. Det är endast våldtäkter av personer som de antar inte är födda i Sverige eller individer bärande av främmande essens som är intressanta för SD:are att diskutera och lyfta i debatten. De andra våldtäkterna faller utanför SD:s radar. Det är riktigt pinsamt och visar på partiets främlingsfientlighet. Alla halmstrån som kan angripa kollektiva invandrade grupper tar SD och använder som mycket oseriösa slagträn i debatterna. Varför inte se att en människa våldtagit en annan människa och att denna människa var en man som våldtog en kvinna. Var personen är ifrån har ingen betydelse, om man inte anser att vissa grupper är programmerade att våldta, eller har våldtäkter som en naturlig del av en kultur (som exempelvis Jomshof anser om islamsk kultur).

   SD:s bild av samhället är inte klarare, men den är simplare. Det är just så populismen fungerar. Den förenklar in i absurdum. Inga lösningar nås genom en sådan politik. Det är bara oseriöst.

   Vänligen,
   Daniel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.