Fotboll och homofobi

Ämnet fotboll och homofobi har jag berört tidigare. Nu är det dags igen. Igår gick IFK Göteborg ut med en annonsering inför en föreläsning mot homofobi. De gjorde detta på sin Facebooksida. Genast mötte inlägget starka reaktioner och hatet spydde sin vidrighet över kommentatorsfältet. Homofobin, avskyn och hatet förtog det fina i IFK:s handling – att stå upp för alla människors lika rätt och värde. Exempelvis:

”Måste man florera sin sexuella läggning när det gäller idrott? Varför. Om dom vill böga så låt dom, men jag vill inte ha homopropaganda när jag skall på Blåvitt. Håll samhällets sodomfixering borta från fotbollen”

”Urrrrk!!”

”Fy fan! Hej då IFK”

Detta ursinningslösa förakt och hat begriper jag mig inte på. Ju mer jag tänker på det desto mindre begriper jag det hela. Det är fullständigt vansinnigt och sjukt. Varför blir människor provocerade av andras kärlek och lycka? Varför vill människor begränsa andra människors frihet och möjlighet att förverkliga sig själv?  Det är för mig helt obegripligt. Att få älska och känna kärlek är en mänsklig rättighet.

Stå på er IFK Göteborg, för alla människors lika rätt och värde. Det ni gör är guld värt!

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. lars

  Tack Daniel för att du tar upp detta! Varför drar den manliga arena sportidrotten här ständigt till sig lågbegåvade, whitetrash killar som nedan? För att klubbarna/andan/heterokuken i omklädningsrummet/läktaren i praktiken inte bara inbjuder utan numera slenterianmässigt öppet kräver utlevd manlig heterosex på bollplan- sen decenier? Skattemedlen till klubben ”flyter” ju alltid in. Om den här bottenlösa skattekällan börjar sina, Då är det väl hög tid att att säga – NEJ TACK! till här skränigt utlev bortskämd bögnoja. Det är ju år 2014.. Ironi här är ju att annars så skrikigt bögnojiga heterosportkillar är de första att klämma motståndarlagets killar – på kuken.. när spelet pågår – så fort dom kommer åt ..för att ”distrahera” .. och mer .. som det så fint heter. Ser nån elefanten mitt i rummet här:)

  ”Om dom vill böga så låt dom, men jag vill inte ha homopropaganda när jag skall på Blåvitt. Håll samhällets sodomfixering borta från fotbollen”

  ”Urrrrk!!”

  ”Fy fan! Hej då IFK”

 2. lars

  Daniel, du gör nåt mycket bra här!! Dock måste man ju fråga sig här om inte den välbetalada manliga hetero-arena idrotten får börja att suga i sig och börja ta hand om och ansvara för det lågbegåvade whitetrash-klientel till både öppet homofoba manliga hetero- spelare och sk. publik här som den kostsamma verksamheten medvetet har dragit till sig – under åren.. Sen ska vi skattebetalare stå för att det skränas publikt öh- bögjävel från här lågbegåvade välbetalda 25-åriga + heterokillar – på bollplan. Via skattsedeln. Det finns väl inga homosexuella män som någonsin frivilligt satt sin fot i det öppet homofoba skattebetalda bortskämda arenaidrott-avträdet.. Så vad gapar då dessa bortskämda heterosexkarlar till sportkillar egentligen här om? I ”förebyggande” genitalt syfte?
  ”Om dom vill böga så låt dom, men jag vill inte ha homopropaganda när jag skall på Blåvitt. Håll samhällets sodomfixering borta från fotbollen”
  ”Urrrrk!!”
  ”Fy fan! Hej då IFK”
  Hello White-trash 🙂 Rösta på SD.. när du blir 18? Förresten.. mamma ropade- det är dags att byta kallingar.. och äta kvällsmål..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.