Stoppa barbariet mot kristna och jezider i Irak

Det är tyvärr på flera områden i Mellanöstern som våldet skördar offer. Sedan två månader tillbaka har terroristgruppen IS (Islamiska Staten, som är en extrem terrororganisation), försatt stora delar av nordvästra Irak i skräck och i en våldspiral utan like.

I området bor sedan tusentals år tillbaka många minoriteter såsom kristna/assyrier/syrianer och jezider. Nu utsätts alla dess minoriteter för fasor. Ett stort antal människor från dessa minoriteter har nu dödats av IS-terroristerna. Dessa minoriteters kvinnor våldtas och säljs sedan på en marknad. De kristna, assyrier/syrianer, jezider och de andra minoriteterna har fördrivs från sina hem. Enligt källor har enbart under de senaste dagarna flera hundra jezider mördats av IS-terroristerna.

Det som dessa minoriteter utsätts för nu har sällan skådats i området. Det är barbari. Fler av oss bör nu reagera mot de övergreppen. Annars finns det risk för ytterligare blodbad och fler massakrer på och fördrivning av dessa minoriteter.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.