Vapenexport och barnamördare

Barnamördare är inte bara Assadregimen, det kan vara även de som tillåter vapenexport till diktaturer och skurkaktiga regimer.

I tisdags utsattes staden Khan Sheikhun i Idlibprovinsen i Syrien för kemiska bombningar. Enligt medieuppgifter dödades över 80 personer varav 20-talet barn. Det är en avskyvärd brottslig handling och ska betraktas både som krigsförbrytelse och som brott mot mänskligheten.

Många världen över har fördömt detta barbariska brott. Tyvärr är många av de so…m fördömt dessa avskyvärda brott själva hycklare, eftersom de genom lama vapenexportregler och chanslösa kontrollmekanismer är med och möjliggör export av vapen till diktaturer och skurkaktiga regimer. Och därmed har de blod på sina händer.

Alla de politiker, i Sverige (oavsett politiskt parti) och på andra håll i världen, som inte opponerar sig mot kraftlösa vapenexportregler kan med rätta kritiseras för att deras undfallenhet och hyckleri kan betraktas som sponsring av förtryck, krigsbrott och folkmord. Barnamördare är inte bara regimer som Assad, utan kan vara även de som tillåter vapen till regimer som Assad och andra bovaktiga regimer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.