Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hells Angels ger sig inte – vad gör regeringen?

Mariaskolan har fått påminnelse nr 2 från ’Företagsdelen’ på en faktura på 6237:50. (Nr 1 har aldrig kommit) Emil Bäckström, eller vad han egentligen hette, ringde upp, ljög och sa sig komma från Eniro och ville kolla våra uppgifter i Enirokatalogen. Jag slog upp den och sa att det stämde och han spelade in detta.

Jag kollade som en del av er vet upp saken med Eniro och ringde omgående upp och talade in min avbeställning på ’Företagsdelens’ telefonsvarare. Lovade dem även polisanmälan om det kom en faktura. Efter någon månad kom den, samma dag som den skulle betalas. Jag har polisanmält dem och VK och Västerbottensnytt har tagit upp saken.
Företagsdelen kan se att jag ringt dem, men ’tyvärr kan de inte hitta något meddelande’.

Det har visat sig att samma personer som står bakom detta företag även äger Hells Angels klubblokal och restaurang i Helsingborg. Mycket tyder på att alla hundra- och kanske tusentals som låter sig luras av dessa får vara med och bidra till HA:s skumrask- och knarkaffärer. Företagsdelen är långt ifrån ensamt om liknande bedrägerier. Många betalar för att bli av med eländet och för att de skäms för att de låtit sig luras.
Mariaskolan betalar inte!

Nu kommer påminnelse nr 2. Det ska bli spännande att se om kronofogden ska gå på oss framöver.

Det måste komma åtgärder eller lagstiftning som hindrar denna jätteindustri, bluffakturorna. Även om firmorna byter organisationsnummer som andra byter strumpor är det orimligt och skandalöst att företag och föreningar år efter år tvingas foga sig i dessa stölder. Det är dags för samhället att agera mot detta. Hög tid!

3 kommentarer

  1. Pia Andersson

    Tidningen Västerbotten Kuriren skriver om en man som äger ett företag som skickat fakturer, samme man ska även äga Hells Angels klubblokal och restaurang i Helsingborg.

    Har HA en egen krog och en klubblokal i Helsingborg? Nej nu blandar ni ihop korten eller hur….. http://mc-razzia.blogspot.com

  2. Jan N

    Det är bara att kolla organisationsnumret. När Norrköpings tidningar upptäckte det i våras blev det andra ägare till Företagsdelen efter ett par veckor. När vi fick bluffakturan i höstas var de gamla tillbaka igen. Det dubbelkollades av bl.a. VK:s journalist. Kopplingen finns. Men det är inte bara en man. En kvinna också. Förmodligen är de ”målvakter”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.