Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Trist debatt om försvaret

Svenska folket hänger inte längre med politikerna när det gäller försvaret, det visas i flera undersökningar. Den optimistiska aningslöshet som präglat försvarspolitiken sedan minst 20 år har inte längre folkets stöd. Som moderat har jag aldrig stött den och hade väntat en annan politik av Alliansen.

Vi ska visst göra som förr om det blir ofred. Lita på att Finland försvarar Sverige. De brukar ju sköta om att blöda för oss, senast för 200 år sedan då deras pojkar tog den stora smällen för att Sverige skulle fortsätta finnas.
Jag har hört att finnarna har ca 1400 kanoner. Sådana man stoppar invasionsarméer som den i Georgien med. Sverige ska visst ha 28 någonstans. Efter att för tiotalet år sedan ha skickat iväg och skrotat massor av fullt funktionsdugliga pjäser.

Det är trist med försvarsdiskussionen i Alliansen just nu. Främst för att det överhuvud taget finns olika meningar.

Grälet inom Ohlyansens sfär efter von Sydows utspel om ett vässat försvar kan jag av någon anledning lättare förlika mig med. Inte minst för att socialdemokraterna bär det största ansvaret för att vi hamnat där vi hamnat.

2 kommentarer

  1. Isak

    Vilken rackare den där Jan Björk-
    lund är. Att han mitt på ljusa dagen
    snor moderaternas paradfråga.
    Eller är alliansen på väg att krack-
    elera? Det ante mig att det skulle bli just den frågan. Det finns 3-4
    till inom snar framtid. Mycket nöje!

  2. Jan N

    Tror inte du ska glädja dig alltför mycket över Alliansens hosta. Jag tror att det finns andra som har större svårigheter. *s*

    Sen unnar jag andra att ha goda tankar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.