Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Politikens villkor

Efter att på sistone ha läst en del artiklar och tagit del av annat som skrivits om centrala politikers upplevelser så har jag blivit en aning bekymrad. Är det verkligen som de säger? Eller är det nerkörda och uttröttade människors bilder och upplevelser? Kanske erfarenheter från dem som kommit på kant med ’flocken’? Som man börjat stöta ut och som det därför börjat kallna kring på ett särskilt sätt?

Om politiken består av möten där man knappt säger god morgon innan man startar, som Kristina Axén Olin säger, vill man vara med där? Är politiken verkligen som Per Nuder beskriver den? Saknas verkligen lagandan, som regel?
Jag kan inte tro det. Eller?

Där på toppen borde det väl räcka fuller väl med arbetstryck, inläsningspress och blodtörstiga media. En och annan skamlös politisk motståndare inom eller utom partiet, sugen på att ta aldrig så billiga poäng på någon blotta man visar.
Visst måste det väl också finnas medmänsklighet, resonemangsklimat och en vettig arbetsgemenskap? Hur ska annars vettiga beslut kunna fattas?

Jag är kanske naivare än jag trodde.

2 kommentarer

  1. Isak

    Ja kära Jan! Det är möjligt att du är så naiv som du verkar. Inte tror jag att det Moderata partiet med dess värderingar, är mer toleranta än var man är för övrigt,både inom och utom det politiska partiet. Kristina blottade sin strupe för två år sedan. Men Vargflocken hann henne ikapp. Gudrun fick också utstå denna attack, men då var det dina kamrater som stod i första ledet. Jag har byggt min politiska övertygelse på att det är vi
    som är starka, som måste hjälpa dom svaga. Och det kallas solidaritet och medmänsklighet. För det är inte vi starka som skall dömma dom svaga till underkastelse.

  2. Jan N

    Isak, jag tror också att de starka ska hjälpa de svaga. I Sverige har vi ibland försökt komma ifrån det personliga ansvaret och inbillat oss att allt kan tas över av ”systemet”.
    Jag tror att det är därför vi så ofta har misslyckats.
    Hittills i livet har jag i huvudsak arbetat just med att hjälpa de svaga. Hade nog tänkt mig fortsätta med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.