Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Så här på Darwins födelsedag

JN
Härom dagen skulle ett team som filmade för ett franskt vetenskapsprogram besöka Skapelsemuseet i Umeå, förmodligen p.g.a. Darwin-jubileet. Det behövdes ett gäng besökare och med kortast tänkbara varsel fick vårt högstadium en fråga om man ville få en gratisvisning.

Ganska få av eleverna hade varit dit och det blev för många en upplevelse. Inte minst detta med dinosaurierna och fossilerna. Alla har ju inte hållit i en klump dinosauriebajs tidigare.

Om skapelse och utveckling är tankarna många. Mats Molén är geovetare och ämneslärare i kemi, fysik, biologi, naturkunskap och matematik. Han driver också skapelsemuséet och har fått mycket kritik för att han tror att Gud har skapat världen.
Det anses mer suspekt än nästan allt annat och omfattas inte av så mycket tolerans. Tron att vi levererats hit av UFO:n väcker inte lika stor upprördhet som om man tror att vår värld satts samman av en intelligent och älskande Gud. Det är lite märkligt.

Bor man i Umeå tycker jag att man ska passa på och besöka skapelsemuseet, vad man än har för tro och uppfattning. Det finns en del att fundera på omkring de olika teorierna om världens uppkomst. Samt omkring en del detaljer.

Och kan man sin Darwin och har ett öppet sinne behöver man väl inte vara rädd? *s*

2 kommentarer

  1. Isak

    Bäste Jan skulle det inte vara mycket enklare för dig att, på frågan om jordens och människansuppkomst hänvisa till bibeln,iställetför att behöva åka in till Umeå och studera Darvin, och upptäcka att Adam och Eva inte blev nedsläpptafrån någon rymdfarkost. Utan var en frukt av evolutionen. Men hur
    ska det då gå med ditt jobb.

  2. Jan N

    Bäste Isak, alltid lika positiv. *s*
    Jag förstår inte riktigt hur du menar den här gången heller, men visst tror jag på en skapare.
    Sen ligger Mariaskolan faktiskt i Umeå, på Mariehem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.