Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Galna mäns atombomber

Om Nordkorea inte vore så tragiskt och skrämmande och deras befolkning så hjärntvättad, hunsad och hungrig vore landet ett skämt.

Man skulle vilja höra den interna debatten mellan hökar och duvor i vissa Natoländer just nu. Det finns många militära ledare som velat bomba Nordkoreas anläggningar i ett tidigt skede. Mut- och förhandlingslinjen segrade. Nu har Nordkoreas labila ledning hyfsat testade kärnvapen.

Säkerhetspolitik är svårt.

4 kommentarer

  1. Jan N

    Jag vet inte. Det är bara att konstatera att säkerhetspolitik är svårt. Hade ett antal länder beslutat sig för att bomba Nordkoreas kärnanläggningar hade det blivit mycket lidande i landet och ett globalt ramaskri. Det kanske inte blir mer än provsprängningar nu när de har kärnvapen. Det kan även bli något obeskrivligt hemskt och omfattande när galna män hanterar dessa vapen. Vi kan inte räkna med att Nordkorea och t.ex. Iran i alla lägen handlar rationellt. Världen har inte blivit en tryggare plats med nordkoreanska kärnvapen. Ett Iran med dessa smällkarameller gör den inte säkrare.
    Säkerhetspolitik är svårt.

  2. Kalle

    Ok, jag tror jag förstår dig bättre nu. Det är alltid svårt att välja mellan två onda ting och då välja det minst onda. Vi får nu bara hoppas, att det stannar just vid den här provsprängningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.