Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jag vet inte om man får vara glad, men kanske ändå

Setras sågverk i Malå blir kvar. Lövholmen i Piteå läggs ner. Glädje och sorg. Det var antingen eller.

Man får väl räkna med att de som nu blir av med sina arbeten i Piteå har lite lättare att få ett nytt jämfört med om nedläggningen skulle ha träffat Malå.
Piteå kommun lär också ha lite lättare att hantera konsekvenserna jämfört med hur Malå och inlandet skulle ha drabbats. 80 arbeten i Malå, med kringeffekter och allt, det motsvarar säkert många hundra i Piteå. För lilla Malå hade det varit en katastrof.

Sen vet man ju inte när det vänder. Det ska nog inte ropas hej än.

En kommentar

  1. Michael Berglund

    Vi fick förmodligen en ny ”tioårs-period” tack vare Setras beslut. Och du kan inte ha mer rätt än det du skriver angående effekterna kring 60 arbetstillfällen i Piteå kontra ett hundratal i Malå, med alla underentrepenörer osv.
    Detta har dock väckt en glöd hos befolkningen, ett litet uppvaknande ur ett status quo som infunnit sig sedan ärendet kom i dager.
    Det vi som Malåbor kan göra, är att försöka växa med det förtroende vi fått,och försöka framkalla en liten ”Arvidsjaur-effekt” av beslutet. Med det menar jag,att politiker och medborgare uppskattar och förstår det positiva som hänt, och tillsammans över blockgränser och djupt rotade ideal gemensamt vågar focusera på en sak: Nämligen Malå och dess framtid!!

    Vi känner med dem som förlorat jobben i Piteå, men vi kan samtidigt inte sluta glädjas åt det otroligt positiva besked vi i Malå fått. Malå -Sveriges insida!!!
    För visst är det insidan som räknas? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.