Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nu ligger jag i hårdträning

Ja, det gäller inte de just nu något för sporadiska besöken på Friskvårdscenter i Vännäsby där jag då och då stänger lokalerna. Inte för att jag är någon sorts vaktmästare, men jag kommer ofta hem så sent att träningen hamnar när vissa lägger sig och jag blir den siste ut genom dörrarna. Rätt nyligt kommit hem därifrån förresten.

Nej, det är den där kastade handsken det gäller. Min frus äldsta syskonban lurade som sagt in mig på Forsbergs trafik härom kvällen för en handledarutbildning inför övningskörningen.
Utbildningsledaren där hävdade i ett anfall av hybris att han skulle kunna sänka min bränsleförbrukning med 20%.
Jag höll emot och tror att jag har honom som i en liten ask.

Det vore ju lätt för mig att fejka en smula så att jag inte tog åt mig hans undervisning, men si riktigt så gemen är jag inte. Däremot så pass full i fisk att jag ämnar komma dit nästan som en skotte körandes med ett ägg från en höna med kalkbrist mellan högerfoten och gaspedalen.

Jag snappade upp en del saker den där kvällen som jag nu genomfört i våra egna bilar. Jag har slagit av ac:n som gick i onödan, stolsvärmen går för fullt en stund och slås av, bakrutevärmen likaså. Det blir kanske 3-5% bara där. Nån sa 10%.
Jag har börjat titta ändå längre framåt och undviker stopp så långt det går. Jag accar hyfsat snabbt till marschfart, men går inte över 2500 varv med dieselbilen och inte över 3000 i bensinaren. Hastigheten är inte som i fornstora dagar och jämnheten slipas ständigt.
När jag dröjde lite på steget och Agneta fick stå med bilen på tomgång en liten stund i afton så blev jag nästan harmsen. Är de vinnarskallen eller dumhuvudet , tro?

Stefan mailade mig igår och han såg lite darrig ut i bokstäverna. Hade börjat ana att han utmanat en halvsnål tjurskalle. Vi ska som sagt avgöra det här innan jul.

Förmodligen vinner jag den där lördagen. Jag tror inte att han får ner min förbrukning mer än 10%. Men, om jag till dess fått ner min egen förbrukning kring 10% så tänker jag tillerkänna honom en moralisk seger ändå.
Vi får se hur det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.