Kent Larsen, Lycksele

Otroligt trögt……

 

Ju äldre vi blir ju skörare blir kroppen,inte minst vår benstomme och ingenting kan man göra åt det,bara vara  försiktig   och  undvika ramla omkull.

Lycksele Bowlinghall utgör en populär träffpunkt för pensionärer,60 – 80 pensionärer träffas där minst 2 dagar i veckan,somliga kommer dit nästan varje dag  och tro det eller ej,men en del av besökarna är mellan 80 – 90 år.

Att gå in eller ut i Bowlinghallen är inte riskfritt – det är vinter med is och snö.Trappstegen lutar-neråt! Jag påpekade problemet för ansvariga tjänstemän för flera månader sedan och upprepade problemet vid ett flertal tillfällen,-någonting måste till,ett räcke i varje fall så man har någonting att hålla i.Egentligen en liten sak för en kommun med massor av anställda,ett litet räcke kanske 3 meter långt fastskruvad på väggen.Projektet är visst för stort för kommunens tjänstemän, låt gammalfolket halka sig in och halka sig  ut , bryter  någon lårbenshalsen är det väl bara att skicka räkningen till fastighetsägaren – kommunen.

Om problemet är okänt för kommunens tjänstemän då kan jag förstå att  ingenting händer,men så är det ju  inte.

Om problemet är för stort ,då får vi nog se över tjästemännens kapacitet,men kanske kan allt  förklaras med kommunenes organisation,att den inte fungerar.Att den ena inte vet vad den andra gör – eller inte gör!

Är det så att man helt enkelt inte vill,inte ids, eller tycker problemet inte är något problem alls.Varför alls bry sig.?

Två hål i väggen,två pluggar,två trappräcksfästen och en bit trä,- i ena vågskålen och Lycksele industrihus i den andra – jodå,man kan om man vill.

Det är klart man kan säga – grusa ordentligt ,då halkar ingen,och ingen behöver slå sig fördärvad,men då dyker strax  upp ett annat problem,gruset följer med in i hallen och ett enda litet gruskorn som råkar hamna på en oljad och  välpolerad bowlingbana väcker omedelbart vrede….så vad gör man ?fortsätter tjata på tjänstemänen ?väntar på en olycka som får någon  på kommunhuset att vakna ?kanske skulle jag  våga mig på att själv sätta upp räcket,men då vaknar väl någon tjänsteman och väcker åtal för åverkan på kommunens fastighet.

Bert-Ove Bäckman är ju ordf.i servicenämnden.kanske skulle han våga lyfta denna stora kostsamma och problemfyllda fråga i nämnden,kanske kan den, efter utredning, rymmas i budgeten,inom femårsplanen……kent larsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.