Kent Larsen, Lycksele

Vild-Hasse ”Var är du ?”

Jo jag saknade "Vild-Hasse"på Lycksele marknad,jag saknade det färgstarka inslaget,det som är annorlunda ,det som ger feststämning .Lycksele marknad är av tradition en viktig del av  kommunens folkliv .Lördagen är lite av en folkfest,en social träffpunkt ,ett möte mellan människor från tätorten och byarna,inte alls att förakta,men!,ett litet men ,får jag ändå lägga till,det börjar bli l trist när det gäller utbudet,mycket av det som säljs finns redan i ett av stadens populäraste varuhus,undantag finns,några säljer lite udda saker,men det skulle inte skada med  större bredd och nytt intressant utbud.En förnyelse av marknaden skulle säkert  välkomnas av många.Nya inslag av underhållning och kultur skulle  tillföra marknaden  fler besökare.Var finns det självklara samiska inslaget,jo några sålde renskinn,sameknivar m.m.men mötet med samisk- och nybyggarkultur i flera  former fanns inte .Marknadsbesökare får inte mycket till själen,det enda besökaren förväntas göra är att öppna plånboken.Marknaden borde rymma mycket mer än bara den rörelsen

.Men ändå,jag kommer  alldeles säkert att besöka nästa marknad igen –  mötet med  gamla vänner och bekanta och alla nya ansikten är nog marknadsbesökets största upplevelse.

 

 

 

3 kommentarer

 1. en av Lyckseles kulturspridare

  Men Kent, du missade alltså att besöka ”Templet”/ Utställningshallen, där konstnären Anders Sunna visade målningar med mycket spännande innehåll. Och samernas nya fina område i ”Ohlssons Park” strax ovanför pingstkyrkan, som var fylld av vackra renar, lassokastning, gissningstävling och en cafékåta.

  För att inte tala om alla härliga och duktiga sångare och musiker som uppträdde på scenen framför MB under hela lördagen. Och invigningen av Lyckseles nya underbart fina muralmålning inne på gården av Nomaden i korsningen av Parkgatan/ Hantverkargatan…ja nog fanns det kultur att ta del av denna marknadshelg.

  Och du förresten; Anders Sunnas utställning hänger kvar två helger till: 6-7 okt och 13-14 okt. Bara som ett tips….!

  Och då kan du ta dig fram dit utan att behöva trixa dig fram igenom ett mycket malplacerat karuselltivoli!

 2. Mikael Malmkvist

  Jag vill att du krya på dej VILDHASSE vi saknar dej och ditt fina mottagande till oss kunder &????????????????????????
  Mvh Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.