Kent Larsen, Lycksele

Lycksele glänser

Lycksele glänser när kungaparet besöker Lappland.Från kungliga huvudstaden Stockholm till Lappstockholm ,vi gläds åt kungabesöket,besök  som det är långt emellan.Kungahuset har  varit i blickpunkten senaste åren,inte alltid på ett positivt sätt.Kraven på vår Kung och Drottning är väldigt stora,kanske för stora,vill vi ha  kung eller helgon ?Tycka vad man vill om vårt statsskick ,men så länge vi valt att denna instution bör man åtminstone vara solidarisk  och helst positiv.Visst ställer man sig frågande ibland när prinsessor ber oss skänska pengar till välgörande ändamål,kanske nån hundring i månaden,samtidigt som sessan  köper handväska för 60-tusen kronor.Ett roligt minne har jag i alla fall av ett besök på kungliga slottet i Stockholm.Jag hade fått en inbjudan samt fått veta att jag skulle köra in på slottet via övre borggården och porten för de kungliga bilarna.Jo jag hittade den väldiga porten,stannade min ganska smutsiga wolksvagen framför ,när en hlögvakt rusade fram och barskt undrade vad jag hade där att göra.Jag blev l förskräckt men fick fram att jag var bjuden till slottet,att jag var väntad och skulle övernatta där.Blicken jag fick av högvakten var inte blid,han var helt övertygad om  bluff att allt jag sa var enbart dumt påhitt.Plötsligt öppnades den stora porten, en man kom ut, på huvudet bar han en märklig snabelhatt,han ropade ”Är det Kent Larsen ? ” Joo,joo,svarade jag,han vinkade in mig till parkeringen bland de kungliga bilarna.Oförglömligt är högvaktens reaktion, tala om att tappa hakan,han såg ut som en fågelholk .Det blev visning av slottet,i varje fall en del av det,middag och övernattning samt ett oförglömligt minne.Senast jag fick förmånen gästa slottet gav jag  Kungen en miniatyrlappkniv,en kopia av min robinsonkniv..Nästa dag stod att läsa i Expressen :,Robinsonkent drog kniv mot kungen ,tala om journalisthumor.

Vad som händer när Kungaparet besöker Lycksele Djurpark har jag ingen aning om,jag är ju bara ersättare i styrelsen,vilket ju inte är så viktigt om man har en VD som klarar allt själv,Jag hoppas det blir ett glädjefylld besök som lyfter Lycksele till nya höjder.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.