Kent Larsen, Lycksele

Sverige på 4:e plats….

Sverige ligger på fjärde plats i världen som önskad turistmål.Sverige är känd för sin musik,sin mat , sin kultur och  natur,vilket väl inte var något nytt.I Lappland är  natur och kultur  basen för turism.Flest besökare,när det gäller utlandet,kommer från Norge därefter kommer Tyskland.För tysk publik är naturen otrolig viktig,i deras hemland finns ingen allemansrätt och stor brist på ren luft,rent vatten och tystnad.men det har Lappland .Varje turistbesök styrs av ett mål,något man vill se,något man vill göra,något man vill uppleva,samisk kultur och renar/renskötsel är av stor betydelse,nybyggarkulturen är långt ifrån lika känd ,även om den är spännande.Tyskland har skräpats ner ,alldeles otroligt, med sina tusentals vindkraftverk,tyska turister vill inte se samma sak i vår natur.Jag läser om örnar som stoppar uttbyggnad av vindkraft,jag önskar vi hade många fler örnar.Turimsbranschen tycks inte förstå det allvarliga med vindkraften,den förstör  naturen ,förstör naturupplevelsen,förstör  grunden för turismen i Lappland.

Solenergi är framtidsenergi inte vindenergi,nyss presenterade amerikanska forskare solceller med 70% effektivitet !!Vi vill alla ha en ren och grön värld,men att höja besinpris och bygga vindkraftverk överallt är inte en grön hand över Lappland utan en död hand.Ett stort svek mot landskapets många glesbygdsbor.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.