Kent Larsen, Lycksele

Panikriva—varför det ???

Handelsbankhuset är dödshotat,det måste helt enkelt bara rivas,vill ingen köpa det så riv det omedelbart.Ropen skallar ,strunt i kultur och traditioner,det är nya tider,har ni inte förstått det,man kan inte ha kvar allt gammalt bara för att det är gammalt och nostalgiskt,det måste till något nytt i Lycksele,kosta vad det kosta vill.

Jag ställer inte upp på detta.Det är OK man utredar frågan men därifrån till beslut om rivning är steget långt

Handelsbankhuset är en del av Lycksele,en del av Lyckseles ansikte,en gammal fin  byggnadskultur,ett trähus med många anor.Man vill riva för att ge plats för ETT TÄNKT köpcenter med höghus och galleria,med parkeringshus och parkeringsautomater,måste Lycksele absolut se ut som vilken stad som helst i södra Sverige,måste vi kopiera andra kommuners stadsbilder,får vi inte ha kvar  egen kultur och traditioner,typiska för just vår lilla Lapplandsstad. ???

Varför så bråttom ? Än har inget sökt bygglov för nåt köpcenter! Är grusplanen för liten,behöver vi skapa fler parkeringsplatser ?När köpcentret är på gång,på allvar,når bygglov är sökt,pengarna finns,även kommunens del,(var skall man hitta dom tro ?)Då är det tid nog för evt. rivning,men fram tills dess,låt Handelsbankhuset få vara i fred,låt det stå där det står.

Jag gillar inte kulturförstörelse eller parkeringsautomater ,jag gillar den lilla staden,de vackra trähusen och den varma småstadsatmosfären med människor som bryr sig ,en härlig  1o-minutersstad, med närhet till allt jag behöver och mer därtil.

Kent Larsen

 

.

 

 

3 kommentarer

 1. Särimner

  Du har helt rätt i din uppfattning. Varför riva innan man vet vad som kommer att hända med kvarteret. Mycket tyder på att ”investerarna” har fått kalla fötter och inte vill riskera egna pengar i detta förlustprojekt. Därför säger Lilly Bäcklund i dagens tidning att ”Vi” måste våga och med ”Vi” menar hon tydligen skattebetalarna i Lycksle. Man avser att bryta mot kommunallagen som inte känner till begreppet ”våga”. Att satsa 50 Mkr i ett underjordiskt garage på kvarteret Köpmannen och riskera ytterligare många miljoner till ingen avkastning är naturligtvis helt uppåt väggarna galet. Här finns det tydligen pengar Men vad med skola, vård och omsorg?
  Här upprepas samma historia som vi känner sedan tidigare. De ivriga investerarna är liksom i Kejsarens nya kläder helt nakna och saknar kapital. Man förväntar sig att kommunen som sedan expropriationsbeslutet 1992 har ägt kvarteret nu är mogen att göra vad som helst för att få en lösning på denna sorgliga historia orkesterad av (S) i sitt blinda hat mot Ohlssons Fastigheter som under många år ville bebygga kvarteret utan några kommunala subventioner, men hindrades av kommunen.

 2. Gaut

  Jag håller med dig.
  Förra gången det begav sig var år 1992, då Bert Ove Bäckman i hastigt mod bestämde om att riva Jugendhuset, som var Lyckseles Landmark. Då liksom nu visar det sig att Kejsaren (investeraren) är naken.

 3. Kalle

  De har helt enkelt sålt skinnet innan de skjutit björnen. Blir att organisera en mänsklig kedja runt Handelsbankshuset om de får för sig att riva det i förskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.