Kent Larsen, Lycksele

Diktatur eller demokrati ???

Maud Olofsson får sparken p.g.a.et gammalt dyrbart misstag,det låter bestickande vettigt men samtidigt väldigt osmakligt.Jag har bara läst,jag vet inte så mycket om Nuonaffären,faktisk bara det jag fått veta  via tidningspressen och TV.Men även den informationen kan man väl få reflektera över.

Oavsedd vilken minister som fått frågan om förvärv av Nuon skulle det varit svårt säga nej.Expertisen lägger fram sina kalkyler,en enig styrelse står bakom,allt ser så väldigt positivt ut,tänk om det utvecklats till en strålande affär och inte tvärtom,förmodligen hade Maud inte fått några tacksamhetens röda rosor på bordet.Nu blev det bara en kaktus.

Maud ville inte komma till KU,varför ? det förblir nog Mauds hemlighet.Personligen vill jag tro att Maud skyddade någon i Alliansen,någon eller några som visste för mycket  men inte vill erkänna sanningen,kanske ville Maud skydda Alliansen genom att dölja något och därmed offra sig själv,jag vet inte och lär  väl aldrig får veta.

Jag känner Maud sedan många år tillbaka,långt innan hon blev politiker.Jag litar på henne till hundra procent,hon är duktig och vill alltid bara det bästa för andra,mitt förtroende för Maud Olofsson är orubbat,vad än andra tycker.

Nu får hon sparken,ett politiskt beslut,ett obehagligt beslut där regeringen leker domstol som som vill visa maktfullkomlighet,sådant beteende inger absolut inget förtroende.

Jag skriver detta utifrån vad jag läst,vad jag hört utan att riktigt veta eller känna till detaljer,men nog verkar det vara ett socialdemokratiskt lågvattenmärke i svensk politik                                                                                                                                                                                                                                                                           Kent Larsen

6 kommentarer

 1. Nisse

  Hej Kent! Mauds befattning i LKAB var givetvis tidsbegränsad, då en ny regering vill sätta dit egna proselyter. Sen kan jag tycka att Maud inte agerade riktigt klokt med våra skattepengar i Nuon ochjag tror att hon blev lurad av Vattenfalls chef, men hon har säkert sin försörjning tryggad.

  • Kent Larsen (inläggsförfattare)

   Jodå,Maud behöver nog inte arvodet,jag tänker mest på det osympatiska tillvägagångssättet

 2. Magnus Johansson

  Det är intressant att läsa att direkt en socialdemokrat gör något kommer liknelser med diktatur fram från borgarhåll. Väldigt oseriöst.
  Till saken:
  Som ägare (staten) måste de se om sitt hus och om förtroendet är förbrukat så är det. Även facken på LKAB har påtalat sitt misstroende mot Maud. Vad göra om inget förtroende finns från vare sig ägare eller fack?
  Hon fick inget samtal och förklaring från Damberg? Osympatiskt?
  Hon får vara glad att det inte gick som för de 20-tal Max-anställda som fick sin uppsägning med ett sms. Det kallar jag osympatiskt.

  • Kent Larsen (inläggsförfattare)

   Jag lägger mig inte sakfrågan, jag vet helt enkelt för lite, jag reagerar på sättet,
   att diktera beslut och villkor utan samråd är motsatsen till demokrati……

 3. Maria

  Att inte komma till KU när man är kallad anser jag är dåligt och svagt, det får gälla vilken partiledare som helst man ska ställa upp till fullo.
  Man ska följa spelets regler och då gäller det även Maud Olofsson, jag vet lika lite som du Kent och många med oss, men Maud kan föröka att förstå varför detta hände och inte svänga svar helt tagna i luften, det är absolut inte rätt och riktigt, men åter igen får vi se hur man gör när det gäller och ingen får något förtroende till någon sådan människa, det är mycket lätt att förstå.blir mycket trött på alla dessa som inte kan stå för vad man gjort och vet om som nu i detta fallet, vem eller vilka ska vi kunna lita på, ja egentligen inte så många när man ser hur vissa gör, vad KU gör är helt riktigt som Sveriges Riksdag godkänt, för att undersöka oegentligheter som detta fall då nu inte Maud Olofsson vill medverka, så kan svenska folket förståss misstänka oegentligheter i den här affären, men vad jag/vi kan förstå så skyddar Maud någon och det är långt ifrån bra.

  • Kent Larsen (inläggsförfattare)

   Jag tror vi är ganska överens i mycket,jag ville lyfta en bit av saken,
   ansvarig minister borde tagit kontakten med Maud direkt-det hade varit mer
   sympatiskt och på rätt nivå,tycker jag som alltid gillat Maud för den vänliga
   person hon är……….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.