Kent Larsen, Lycksele

Någon läste…

Fokpartister läste kanske min blogg och mina tanker om tiggande romer,deras förslag är ju precis det jag anfört: 

                        Romer som tigger,vid snart varje ställe där det rör sig mycket folk,vi har vant oss vid bilden,eller har vi det ?Nä,jag tror inte det,det känns fel varje gång jag ser någon sitta där på gatan,i kylan,regnet,blåsten med en bägare i handen och ett rop på hjälp,mitt samvete vaknar och  jag  känner mig skyldig ,jag måste fram med en  slant,i dag,i morgon och nästa dag,jag blir inte van vid synen,snarare irriterad att jag ständigt måste ställas mot väggen–,ge en slant eller må dåligt..Nu har regeringen lösningen,en genialisk sådan,eller ?nu läggs det 90 miljoner i sparbössorna under en 5-årsperiod,nåja  kanske inte direkt i tiggarbägaren,men i omsorg genom frivilligorganisationer,konceptet har bara kort presenterats genom nyhetsmedia.Jag är minst sagt förvånad,jag finner det som en dålig lösning,en uppmuntrande möjlighet ,för ännu fler tiggare, att komma till ett land, med vård och omsorg, för alla romer, som vill sitta på gatan,tigga och fortsätta ge mig dåligt samvete.Jag tycker den lösningen är synnerligen korttänkt.Vad har vi EU till?,vi betalar ju miljarder dit varje år,vi  måste kräva att EU följer bidragen till Rumänien HELA VÄGEN !!!!   ända fram till mottagarlandets genomförande av sina åtaganden,ända fram till tiggarens behov av vård,skola och omsorg.Vi skall se till att fattigfolket får sin förbättringar och sina rättigheter ,där dom bor,just där där måste focus ligga,inte på permanent tiggande och tiggarrrättigheter i Sverige.Kanske har jag helt fel,det är möjligt,men jag önskar,  jag vill och  jag kräver ,att EU inte bara tycker, inte bara är en tandlös organisation ,EU måste ta sitt ansvar, agera !! ,pratmakare finns det gott om,jag vill se tjänstemän och politiker som GÖR NÅGOT ! Absolut ”Mera där och mindre här” som någon uttryckte det.

 

 

 

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Kalle

    Det borde följas åt. Om det statligt ska finansieras med 90 miljoner så ska det baskemig också införas totalförbud för tiggeri. Om de så la av 200 miljarder per år så kommer lik förbenat en stackare sitta utanför affären och tigga sålänge det inte är olagligt.

  2. Karin

    Varför följer inte Sverige EU domstolens dom om ”social turism” som kom 11 nov 1014 ? Kan någon fatta det? Googla på den och läs själva. Ren flathet förmodar jag. Jag lutar också åt totalförbud mot tiggeri. Rumänien har det själva och det kan man förstå eftersom de har ambitionen att integrera romerna i samhället. Och så länge de håller på med sitt tiggarliv i andra länder är ju det en omöjlighet. Vi hjälper inte Rumänien att lyckas med integrationen så länge som vi tillåter all möjlig tiggeriverksamhet i Sverige och t.o.m. sponsrar den. Jag tycker det är helt obegripligt!

  3. Nisse

    Hej Kent! Din inställning stämmer väl med SD:s! Så klart är tiggeriet organiserat, då vissa platser, som utanför systembolaget, är mer attraktiva än andra och någon håller ju i logistiken, då det alltid bara är en tiggare på varje ställe! Och, vad jag vet, är det bara SD som tycker att tiggarnas hemländer ska ta ansvar och att Sverige hellre ger bistånd till exempelvis Rumänien, via EU. Tiggerifrågan är också viktig för handlarna på orterna, då kunderna drar sig för att handla under tider man vet att man riskerar att bli antastad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.