Kent Larsen, Lycksele

Gammalt Skräp ???

Fy för den lede-att bli gammal.Man skickas in i järnåldern,silver i håret,guld i tänderna och bly i fötterna.Nåja,skämt åt-sido det kan vara jobbigt bli gammal.Det tycks gå en magisk gräns vid  70,människor omkring en lyssnar artigt, på det man säger och det man tycker,-men ingen bryr sig. Gammfolket är bara till besvär,tillför inte längre samhället något värdefullt,kostar bara pengar,med en blandning av skämt och allvar sa Hasse Alfredsson, för länge sedan  ,   ”Bunta ihop dom och slå ihjäl dom”Men riktigt så illa är det inte,men det är illa nog som det är.

Fattigpensionärer ! finns det verkligen sådana ? Om du bara visste,dom finns i tusental i vårt län,människor som skall leva på 6-7tusen kronor i månaden,som inte har råd att handla mer än det allra nödvändigaste,som inte kan unna sig en resa till nya IKEA i Umeå,om än bara för att se allt  man skulle ha lust köpa om det bara fanns pengar , men det finns inte.I den yttersta glesbygden sitter gamla människor,tittar på TV och undrar var alla pengar som politikerna strör omkring sig kommer ifrån. Invandringen får visst kosta vad som helst,Miljöpartiet,eller skall vi kalla dom Muslimska Partiet vill bygga järnväg för snabbtåg för 200 miljarder.Pensionärer skall  betala högre procentuell skatt än andra, medan miljöpartister vill åka snabbare från Stockholm till Göteborg,samtidigt som dom tycker alla skall åka kollektivtrafik,även  i glesbygden,var i helskotta finns den kollektivtrafik ??,och måste vi åka bil för att komma till affär eller vårdcentral då skall vi straffas med dyr bensinskatt  Många gamla i glesbygden sitter ensamma i sin bostad,  Ju   äldre man blir desto färre blir vännerna,skall man träffa dom får man åka till kyrkogården,det är där dom är,Men varken med mobil eller dator får jag kontakt och ensamheten blir allt mera påtaglig.Ekonomin är skral för många av glesbygdens    fattigpensionärer,moralen är hög,det tar våldsamt emot att fråga kommunen om hjälp eller  bidrag och av fattigpensionen vill man,av hänsyn till barnen,som bor långt   borta,spara en slant till begravningskostnaderna.   När det inte längre går att vara hemma då blir det ett äldreboende i ett rum där man måste äta ensam fast huset är fullt av många andra ensamma själar.  Det är inte värdigt ett svenskt samhälle att någon pensionär skall leva på mindre än 8000 utbetalda kronor i månaden,det är inte värdigt ett samhälle att pensionärer skall   straffbeskattas.Mer än två miljoner pensionärer har i alla fall rösträtten kvar          Det blir inte frågan om att rösta rött eller grönt,blått eller gult,det blir till att rösta RÄTT på det parti som vill avskaffa FATTIGPENSIONÄRER.

,

 

 

 

6 kommentarer

 1. Fredrik

  Helt rätt, det är för jävligt! Tycker dock det är fel att blanda in de människor som flyr från krig och förtryck för att få en fristad i Sverige. De måste vi självklart hjälpa och den ersättning som de får är oerhört låg. Nä, titta istället på rika som roffar åt sig mer och mer.. där finns pengar.

  Finns tyvärr bara ett parti idag som vill göra om pensionssydtemet och skapa en drägligare tillvaro för fattigpensionärerna: Vänsterpartiet. Så nu vet man hur man ska rösta.

 2. Lasse Johansson

  Lars Ekborg, inte Hasse Alfredsson, framförde monologen Bunta ihop dom som var huvuddelen i Beppe Wolgers revy Klotter på Maximteatern i Stockholm hösten 1968.Regissör var Yngve Gamlin.

 3. Mia K

  Kent; Du har rätt! Nu måste alla arbeta för att Sverige ska bli rättvist! Vi, som byggt upp samhället, ska givetvis inte straffbeskattas så att våra skattepengar går till fullt friska; med full arbetsförmåga. Nu pratar politikerna om Storregioner, där givetvis Norrlands behov och önskningar kommer längst ned. Jag tycker att vi ska kräva folkomröstning i frågan, alternativt kräva utträde från övriga Sverige, som bara utnyttjar våra naturresurser och skattemedel!

 4. Jan Söderman

  Det är knappast invandrarnas fel att det finns fattig pensionärer i Sverige. Orsaken är naturligtvis det nyliberala systemskifte som sjösattes i början på 90-talet och som sedan dess överfört 1000-tals miljarder från det offentliga ner i privata fickor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.