Lenas

Om statliga bordeller och allmän renhållning

Ja, det verkar ju vara mitt favoritämne detta med prostitution och bordeller mm. I Italien har dom kommit på att man kan anordna statliga bordeller för då får man stopp på gatuprostitutionen och genom hälsoundersökningar kan man då skydda ’allmänheten’, (läs torskarna). Jag läste det i Metro häromdagen. Ser i dagens blogg att även Lennart noterat det hela.

Fast det var ju i Italien det. Vad ska man göra med ’Viktoria’ som framträdde i Chatarina Sahas artikel i Vk för en tid sedan? Hon opererar ju i Umeå!

Många ansåg ju att det var en bra affärsidé.

Umeå är smutsigt!

Vår fina stad, kulturhuvudstad in spe, är så nedsmutsad att man grips av fasa över att bo här. Jag brukar besöka Köln i Tyskland, en jämförelsevis ganska stor stad. Senast jag var där frapperades jag av hur rent och snyggt det var i centrum. Det var nog ingen tillfällighet för jag rör mig ständigt i centrum när jag är därnere. Rent och prydligt är mitt omdöme. Så kommer man hem till lilla Umeå och… Nej, nej nej!

Det måste bli en ändring och ett slut på skräp-problemen. Det är inte värdigt en stad som dessutom kandiderar till kulturhuvudstad.

Apropå det, när jag idag var och handlade blommor hos Ekmans mitt på torget, så märkte jag att det byggdes runt Apberget. En stor scen sattes upp. Gratis popmusik ska det bli. Jaha!

Skrik och skrän nätterna igenom. Ungdomar i fyllan. Gråt och tandagnisslan. Sen kan man räkna ut hur det ser ut igen efter det.

Kommer någonsin den dagen då det offentliga rummet respekteras? Det vore något att stilla bedja om…

En levande stad, möten mellan människor i alla åldrar, respekt för miljön. Ack ja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.