Lenas

Tid med barnen

I går eftermiddag fick jag tidningen Hemma i HSB i min brevlåda. (Ja, posten har börjat komma betydligt senare numera, ett led i "effektiviseringen." Snart finns ingen Post.)

Nåväl, Rutan tittar upp och vi läser tillsammans. "En lättare vardag för Hanne" är en av rubrikerna i tidningen. Den handlar om hushållsnära tjänster som HSB-föreningar erbjuder.

Storögdt tar vi del av Hannes bekymmer. Hanne driver eget företag, har tre barn och en make som periodvis reser mycket i tjänsten.

– Ja,säger jag, så var det ju för en annan också förr. Skillnaden var väl att jag inte drev eget företag i hemmet utan i stället hojade iväg en mil enkel väg till sjukhuset. Oregelbundna tider… karln gjorde resor i tjänsten… ja, hur fan klarade man det?

– Jag å min sida jobbade natt. Hade väl inte klarat mig om inte kusinerna ställde upp som nattmorsor.

Tanterna tänker tillbaka på forna tider…

– Men det är klart, ekonomiska förutsättningar fanns ju inte, säger Rutan. Jag ser här att Hanne  och hennes familj bara behöver "tänka igenom vad man handlar varje vecka för att hitta utrymme i ekonomin."

– Kors,  ett sånt utrymme går inte att applicera på en pensionärstants ekonomi. Fan, den där familjen kan betala vad det kostar utan skattereduktion! Tala om upp-och-ned-vända världen…allt för att få kvalitetstid med barnen!

Jag är upprörd!

Senare åker Rutan och jag iväg och hälsar på en oss närstående familj.

Det är full verksamhet i huset. Fjortonåringen står med kofoten i högsta hugg och river kakel i badrummet. Intill står fadern behjälplig. De båda samtalar med varandra och löser problemen som uppstår, aktar på ledningarna, försiktighet än här än där. Modern röjer upp i trappen så att man kan komma fram, ena dottern sitter och syr en liten fiffig anordning att  förvara köksredskap i och lillminstingen har gått till sin bästis för att leka en stund. Katten har gömt sig i dubbelsängen.

Vi hinner ta en stå-fika och en pratstund innan vi återvänder.

Alltså Rutan, var inte det där ett bra exempel på kvalitetstid?

Tjingeling!

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.