Lenas

Syndens näste…

 

Ålidhems nya bibliotek bjöd in till en föreläsning/enmansteater i går kväll. Rubriken var "Syndens näste."

Berättaren och violinisten Arnold Kjellberg återgav sina minnen om dansbanan vid Erikslund, "ett syndens näste" under 50-talet. Arnold själv är uppvuxen i trakterna och hans mustiga minnen berättades med lågmäld humor ackompanjerad av eget fiolspel. Det visade sig att publiken till stor del hade erfarenhet från dansbanan och den tidens sätt att leva.

En herre reste sig upp och visade ett fotografi av dansbanan och huset Erikslund. Han visste berätta att huset var flyttat och används numera som fritidshus. Publiken i övrigt var mycket aktiv och många delgav sin bild av Erikslunds dansbana, av personer som verkat där och om minnen från svunna tider.

Ännu en berikande kväll att minnas… Tjingeling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.