Marianne Johansson, Mosekälla

Söndag

Nu har jag bara en vaknatt kvar, sedan går jag på långledigt, vilket innebär ledigt i nio dygn. Låter mycket?
Ja, men jag kan lova att det behövs.
Första dygnen är man lite mosig, det händer att man inte vaknar till riktigt på hela ledigheten. Riktigt pigg blir man aldrig.
Men i dag har jag sovit ganska bra, missade när äldsta dottern for i väg för en ny skolvecka på Luspengymnasiet i Storuman.
Det känns bra med gymnasiet i Storuman, det är då bara 13 mil bort. Jag tycker att det låter oroväckande då politikerna pratar om att minska ner på gymnasieskolorna, för det förstår man ju att Luspengymnasiet är ett sådant gymnasium som man vill få bort. Alla sådana tankar slår förstås mot glesbyggden.
Precis som när sjukvårdsministern säger att expertsjukvården ska samlas till de stora sjukhusen. Det slår mot Lycksele, och mot folk som bor i inlandet, fjällen.
Varför inte vända på det?
Kustborna kan väl få expert vård i Lycksele? De behöver ändå inte åka lika långt som vi i fjällvärlden.
Tänk att glesbyggdspolitiken verkar vara så mycket enklare att genomföra på ett bra sätt i Norge? Vad har dom för förutsättningar för det som är bättre än våra?

När jag vaknade i eftermiddag så var det till nya OS medaljer. Grattis ländgdlandslaget!
Sedan hörde jag också om razzian mot Österrikes OS trupp.
Jag tycker den var bra, klart att man ska vara tuff mot dopingen. Hörde att Turins lagar ger fängelse för doping, och att man varit tvungen att ändra det för att få ha OS. Varför det? Står Olymiska kommiten bakom doping och tycker innerst inne att det är okey?
Jag tycker att de som ertappas för doping aldrig ska få återvända till sin sport. Avstängning på livstid. Det är nog det enda som kanske skulle få idrottsmän som överväger sådana metoder att tveka. Naturligtvis kan det ske misstag, men då det uppenbart inte handlar om misstag så borde man avstängas på livstid.

Vidare så är det ju jättekul med den här unga längdåkar tjejen Brita Nordgren. Hon är ju jätte duktig. Hoppas det håller i sig även sedan hon börjar träna med damlandslaget. Jag känner en viss oro för det. De verkar inte vara särskilt lyckosamma i sina framgångar.
Ja, ja sprinten är okey, men det är ju för bedrövligt på distans för de svenska damerna.
Man tror sig ju nästan hinna ikapp dom??????????????????.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.